Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα ισχύσει για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Τι θα ισχύσει για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Οι ενστάσεις και οι τρόποι διαγραφής των προστίμων

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο πλαίσιο ελέγχων και κυρώσεων των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς εκείνων των οχημάτων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Συγκεκριμένα, σαφάρι για τον εντοπισμό οχημάτων τα οποία έχουν τεθεί σε κατάσταση ακινησίας αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους και διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα, ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Πλέον με το νέο σύστημα αυτομάτου εντοπισμού για τα ανασφάλιστα οχήματα, που υπολογίζονται περί τις 500.000, θα πραγματοποιούνται online πολλαπλοί έλεγχοι ανά 6 μήνες.

Τα πρόστιμα θα είναι 250 ευρώ για τα δίκυκλα, 500 για τα επιβατηγά και 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Ενστάσεις και τρόποι διαγραφής των προστίμων

Δικαίωμα ένστασης έχουν οι πολίτες εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επιβολή του προστίμου. Αν γίνει αποδεκτή θα πραγματοποιηθεί διαγραφή προστίμου ή αν σε 10 εργάσιμες ημέρες από την επομένη της κοινοποίησης της επιβολής προστίμου ή της απορριπτικής απόφασης της ένστασης ιδιοκτήτης συμμορφωθεί πάλι θα υπάρξει διαγραφή του προστίμου.

Ταυτόχρονοι, θα πραγματοποιείται νέος ηλεκτρονικός έλεγχος στο διάστημα τριών έως δώδεκα μηνών από την επιβολή του προστίμου. Αν δεν έχει συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης θα επιβάλλεται 500 ευρώ πρόστιμο με παράλληλη αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Ακόμη, καμπάνα της τάξης των 400 ευρώ θα επιφέρετε και σε όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους από ΚΤΕΟ.

Η αδρανοποίηση και η διαγραφή από τα μητρώα οχημάτων αφορά αυτά που δεν έχουν ασφαλιστεί, δεν έχουν υποβληθεί σε ΚΤΕΟ και δεν έχουν καταβληθεί για αυτά τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία 7 έτη.

Τέλος, όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, αναμένονται κλιμακωτά πρόστιμα αν καθυστερήσει η πληρωμή τους. Αν πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση. Τον Ιανουάριο θα επέρχεται προσαύξηση 25%, τον Φεβρουάριο 50% και από τον Μάρτιο 100%.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Στην Λουντογκόρετς ο Αγκιμπού Καμαρά

Μεταγραφή για τον Αφρικανό μέσο του Ολυμπιακού που συνεχίζει την καριέρα του στην Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024