Η προεπιλογή του Βασίλη Σπανούλη για το Προολυμπιακό τουρνουά
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους παίκτες που θα βρεθούν στην προεπιλογή της Εθνικής ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (2-7/7), με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεχωρίζει.
Σε ρυθμούς Προολυμπιακού μπαίνει σιγά σιγά η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ με την Ελληνική Ομοσπονδία να ανακοινώνει το πρωί της Κυριακής (9/6) τις κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη για την προεπιλογή τη ς γαλανόλευκης.
Φυσικά, το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεσπόζει στην προεπιλογή των 18 παικτών που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής μας, ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (2-7/7).
Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής είχε δηλώσει ότι ο σταρ των Μπακς θα ενίσχυε την Εθνική στην προσπάθειά της για πρόκριση στους Ολυμπιακού αγώνες του Παρισιού, κάτι που τελικά πήρε επίσημη μορφή με την ανακοίνωση της προεπιλογής.
Παράλληλα, επιστρέφουν στην Εθνική έπειτα από έναν χρόνο απουσίας ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης.
Εκτός έμειναν, όπως αναμενόταν, ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που ζήτησε να μην κληθεί.
Αναλυτικά οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών:
Η πρεμιέρα της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (17/6), αν και αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, θα προπονούνται από αύριο (10/6) υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής.
Η Εθνική Ελλάδας θα δώσει τρία φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο με την Πολωνία (21/6), ενώ ακολούθως θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (25/6) και τις Μπαχάμες (27/6) στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.