Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ρόδο το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην Ρόδο το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Αυτό ανακοινώθηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο.

Κατά τη σημερινή(30 Μαΐου) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο ο πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακοίνωσε ότι το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Νοεμβρίου 2024 στη Ρόδο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου θα πραγματοποιηθούν οι εξής 7 προσυνεδριακές συναντήσεις: 26/09/24 στα Ιωάννινα, 2/10/24 στο Ναύπλιο, 3/10/24 στο Μεσολόγγι, 10/10/24 στο Ηράκλειο, 16/10/24 στη Θεσσαλονίκη, 17/10/24 στη Λαμία και 23/10/24 στην Αθήνα. Παράλληλα η ΚΕΔΕ θα λειτουργήσει ειδική προσυνεδριακή πλατφόρμα η οποία θα είναι ανοιχτή όχι μόνο για τους αιρετούς αλλά και τους πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους αλλά και την κριτική τους για θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Στόχος μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι να ακουστεί η φωνή, τα προβλήματα και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να τονίσουμε ότι είμαστε εκπρόσωποι ενός λαϊκού θεσμού, που υπήρχε πριν από το Κράτος και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο δίκαιο των θέσεων και των αιτημάτων μας».

Τέλος ταφής απορριμμάτων

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει η ίδια και οι 165 δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων, στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης δύο αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών περί επιβολής του τέλους έως την έκδοση της οριστικής απόφασης Ανώτατου Δικαστηρίου επί της προσφυγής τους, και δεύτερον να δοθεί προσωρινή διαταγή άμεσης εκτέλεσης και να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική επιχορήγηση των δήμων για αποπληρωμή του.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και των 165 δήμων με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ. «Ως εκ τούτου κρίθηκε απολύτως αναγκαία η κατάθεση της αίτησης αναστολής προκειμένου να σταματήσει η αφαίμαξη των τακτικών εσόδων των δήμων, για ένα τέλος που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Πλατφόρμα για το τέλος παρεπιδημούντων

Προς την τελική λύση του βαίνει το πρόβλημα της λειτουργίας της πλατφόρμας δήλωσης επί των ακαθαρίστων των εσόδων και τέλους επιτηδεύματος, η οποία από τον Ιανουάριο λειτουργεί μέσω της ψηφιακής πύλης «myAADE”  με σημαντικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται οι δήμοι για την είσπραξη και την απόδοση των εσόδων που δικαιούνται.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΑΔΕ μεταξύ του προεδρείου της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και στελεχών της ΑΑΔΕ και του ΥΠΕΣ και του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ κατέληξαν στην εξής λύση:

  • Ηλεκτρονική βεβαίωση τέλους μέσω της πλατφόρμας δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων παρεπιδημούντων
  • Αυτόματη βεβαίωση μέσω έκδοσης Τ.Ο. και είσπραξης ποσού μέσω myAADE
  • Η απόδοση τελών στους δήμους πραγματοποιείται μέσω ΓΛΚ και ΔΟΥ σε μηνιαία βάση
  • Οι δήμοι και τα τοπικά τους συστήματα ενημερώνονται online για τις βεβαιώσεις και εισπράξεις μέσω της Πλατφόρμας dae.govapp.gr

Η Πλατφόρμα θα λειτουργήσει με βάση την λύση που προτάχθηκε, τέλος Ιουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συζήτησε επίσης για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που σχεδιάζει και θα ανακοινώσει προσεχώς η ΔΥΠΑ και αφορά ανέργους έως 29 ετών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα απευθύνεται στους δήμους αλλά στις ελάχιστες εναπομείνασες κοινωφελείς επιχειρήσεις που δεν συγχωνεύτηκαν, ενώ σε αντιστάθμισμα η ΔΥΠΑ θα σχεδιάσει άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα που θα αφορά  ανέργους ΑμεΑ σε δήμους. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά  την επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών και παράλληλα να προστεθεί για το πρόγραμμα για ανέργους ΑμεΑ. Το συγκεκριμένο αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο.

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024