Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε» 

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε» 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, παραχώρησε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη του μετά την επανεκλογή του στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε εφημερίδα μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξηγεί τους λόγους της επικράτησης του συνδυασμού του, καθώς και τις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην τρέχουσα πενταετή θητεία. «Στις εκλογές του Σαββάτου νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε» δηλώνει ο Λάζαρος Κυρίζογλου στην συνέντευξη που ακολουθεί.

 Το πολιτικό μήνυμα της επανεκλογής σας κ. Κυρίζογλου ποιο είναι;  

 Οι συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί έστειλαν με την ψήφο τους  δύο ισχυρά μηνύματα. Καταρχήν, αναγνώρισαν το έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια απο την ΚΕΔΕ ,στην κοινή μας προσπάθεια να κάνουμε τους Δήμους μας πιο δυνατούς. Και  πραγματικά σήμερα  οι Δήμοι μας είναι πιο δυνατοί. Όμως η προσπάθεια μας δεν πρέπει να σταματήσει. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε , προς όφελος των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών.  Κι αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα. Η πρωτοφανής συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να συνεχίσουμε όσα έχουμε ήδη ξεκινήσει και να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά. Στις εκλογές του Σαββάτου νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες

 Οι καθοριστικοί λόγοι της επικράτησης του ψηφοδελτίου «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό ποιοι ήταν κ. Κυρίζογλου; 

 Σε τρεις λόγους οφείλεται η επικράτησή μας . 

Καταρχήν , στην ειλικρινή σχέση που έχουμε καλλιεργήσει ως Διοίκηση της ΚΕΔΕ όλα αυτά τα χρόνια με το σύνολο των συναδέλφων μας. Βρισκόμαδτε διαρκώς δίπλα στους Δήμους και στο αιρετό πολιτικό προσωπικό τους, τους οποίους τους αντιμετωπίζουμε ισότιμα, ανεξάρτητα μεγέθους, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας ποιο κόμμα υποστηρίζει ο κάθε Δήμαρχος.  

Ο δεύτερος λόγος, γιατί έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σχέδιο αλλά και την ικανότητα να είμαστε χρήσιμοι, αυτό μας επέτρεψε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας. Σε μια πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία, επενδύσαμε στην ενότητα της αυτοδιοίκησης και πετύχαμε με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε ζητήματα που αφορούσαν την καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας.  

Κι ο τρίτος λόγος , γιατί τους πείσαμε ότι εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο , που θα πάει την αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά. Με την παράταξη μας στο τιμόνι της ΚΕΔΕ στα επόμενα χρόνια θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να προχωρήσει επιτέλους η μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση. 

Η επικράτησή μας στις εκλογές της2ας Μαρτίου στηρίχτηκε στο τρίπτυχο Ενότητα- Συνεργασία- Αποτελεσματικότητα.  

 Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Η ΚΕΔΕ θα «απαιτήσει» να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται; 

Το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής μας εκστρατείας , το οποίο αποτυπώνεται στην ιστοσεlίδα της δημοτικής μας παράταξης και στο έντυπο που μοιράσαμε στα στελέχη της αυτοδιοίκησης, λέει χαρακτηριστικά » Ώρα για τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση». Στο μήνυμα αυτό θα δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο. Απο τις 4 Μαρτίου ξεκινάμε για να κάνουμε πράξη το μεγάλο μας στόχο. Με λίγα λόγια και πολύ δουλειά, διαρκώς δίπλα στους πολίτες. 

 Οι βασικές προτεραιότητες από εδώ και πέρα ποιες είναι πρόεδρε; 

 Έχουμε θέσει 5 άξονες προτεραιοτήτων. 

Πρώτος άξονας, Δήμοι Οικονομικά Ισχυροί κι Ανεξάρτητοι. 

Δεύτερος άξονας, Πόλεις «πράσινες», ανθεκτικές στην κλιματική κρίση. 

Τρίτος άξονας, Πόλεις φιλικές κι ανθρώπινες, με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, με τους δήμους διαρκώς στο πλευρό όσων έχουν πραγματική ανάγκη. 

Τέταρτος άξονας, Δήμοι με διοικητική αυτοτέλεια και ικανότητα, για να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες. 

Και τέλος , περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων μας , ώστε οι πόλεις μας να λειτουργούν έξυπνα προσφέροντας στου δημότες μας ποιοτικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες.  

 Είναι για εσάς αυτή η επανεκλογή η πλέον εμβληματική στιγμή στην τεράστια αυτoδιοικητική σας πορεία; 

 Είναι μια σημαντική στιγμή στην πολύχρονη αυτοδιοικητική μου διαδρομή. Με τιμά ιδιαίτερα το μεγάλο ποσοστό με το οποίο εξέφρασαν την  εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου οι συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα. Δεν ξεχνώ όμως ποτέ πως έφτασα ως εδώ, έχοντας κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια την ευρύτατη αποδοχή κι εμπιστοσύνη των πολιτών του Δήμου μου. Γιατί αποτελεί προσωπική μου πεποίθηση πως όσο ψηλά κι αν φτάνει κανείς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά από που ξεκίνησε για να φτάσει στην κορυφή.  

 Πως καταφέρατε και κρατήσατε την ενότητα στη παράταξη σας; 

 Την  παράταξη μας  την αποτελούν άνθρωποι οι οποίοι μοιραζόμαστε κοινές αρχές κι αξίες, το ίδιο όραμα για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση , για σύγχρονους δήμους σε μια δυνατή Ελλάδα και μια δίκαιη κοινωνία. Όταν λοιπόν μας ενώνουν κοινά οράματα, κοινές αρχές κι αξίες αλλά και η θέληση να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ, η ενότητα είναι αυτονόητη και μέσα από αυτή την υπεύθυνη  προσέγγιση, έρχονται οι μεγάλες νίκες. 

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024