Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση υπέρ δήμων που δεν έχουν κοινωφελείς επιχειρήσεις θα κάνει η ΚΕΔΕ

Παρέμβαση υπέρ δήμων που δεν έχουν κοινωφελείς επιχειρήσεις θα κάνει η ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του in η ΚΕΔΕ θα αιτηθεί να στηριχθούν και οι δήμοι χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις στο επιδοτούμενο πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί.

Οι πληροφορίες θέλουν ως δικαιούχους φορείς τους συγκεκριμένου προγράμματος  μόνο τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήμων, που όμως λίγες εξαιρέθηκαν από τις διατάξεις του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ 163/06-10-2023 τ. Α ́),  και οι περισσότερες έπαυσαν τις εργασίες τους.

Εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που προετοιμάζεται,  η έκταση εφαρμογής του θα είναι περιορισμένη αφού θα αφορά μόνο σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων και το κοινωνικό αντίκτυπο μικρό.

Τι θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ θα αιτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, να αρθούν οι περιορισμοί συμμετοχής στο πρόγραμμα και να μπορούν ως δικαιούχοι να είναι και οι δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις. Άλλωστε οι ελλείψεις σε προσωπικό στους δήμους είναι πολλές. Η συνταξιοδότηση εργαζομένων αλλά και η κινητικότητα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αφήσει τους δήμους με πολλά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με αποτέλεσμα οι δήμοι να αδυνατούν να προσφέρουν στους δημότες τις υπηρεσίες που επιθυμούν και να δημιουργούνται προβλήματα.

inSports

Γιαννακόπουλος σε Καρυπίδη: «Μου πρότεινες να στήσουμε παιχνίδι»

Αποκάλυψη-σοκ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Θόδωρο Καρυπίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024