Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Το Ισραήλ τη βομβάρδισε πάνω από 60 φορές μέσα σε 48 ώρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Ράφα: Το Ισραήλ τη βομβάρδισε πάνω από 60 φορές μέσα σε 48 ώρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Ανελέητο ισραηλινό σφυροκόπημα στη νοτιότερη πόλη της Γάζας

Οι IDF πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα μέσα σε 48 ώρες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ την Παρασκευή (24/5) να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νότια πόλη της Γάζας.

Εν μέσω της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στην περιοχή, δεκάδες βλήματα πυροβολικού και συνεχείς πυροβολισμοί έπληξαν τους Παλαιστίνιους στη Ράφα κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

«Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις 48 ώρες που ακολούθησαν την απόφαση του Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων έξι μελών της οικογένειας Qishta, μιας ηλικιωμένης μητέρας και τριών από τα παιδιά της -δύο κορίτσια και ένα αγόρι- και ενός ενήλικου γιου και των δύο παιδιών του», αναφέρει η οργάνωση με έδρα τη Γενεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν το Σάββατο στη Χιρμπέτ αλ-Αντάς, μία συνοικία βόρεια της Ράφα που δεν περιλαμβάνεται στις ισραηλινές εντολές εκκένωσης.

Εντολή από το ΔΔΔ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε παρατηρητές και να παρουσιάσει εντός μηνός στο Δικαστήριο τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Μετά από αίτημα της Νότιας Αφρικής που ζήτησε έκτακτα μέτρα κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΔΔΔ ανακοίνωσε την απόφαση «κόλαφο» για το Ισραήλ.

Ο Ναουάφ Σαλάμ, επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου, είπε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα «επιδεινώθηκε περαιτέρω» από την τελευταία δικαστική απόφαση του Μαρτίου.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα χαρακτηρίζεται πλέον ως «καταστροφική», πρόσθεσε.

«Τα προσωρινά μέτρα που ελήφθησαν δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις συνέπειες της αλλαγής της κατάστασης», αναφέρεται επίσης στην απόφαση της Χάγης και για αυτό τον λόγο διατάσσει τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα.

inSports

Σπανούλης: «Οι παίκτες της Εθνικής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα » (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το Προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024