Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αντώνης Φώτσης στα 43 του ανεβάζει τον Ηλυσιακό στα μεγάλα σαλόνια

Ο Αντώνης Φώτσης στα 43 του ανεβάζει τον Ηλυσιακό στα μεγάλα σαλόνια

Ο προπονητής της ομάδας των Ιλισίων Θοδωρής Ασημακόπουλος μιλάει στο in.gr για τον αειθαλή Φώτση, τη διάθεση του να παίξει και του χρόνου, καθώς και για τον Ηλυσιακό που πέτυχε ένα μικρό θαύμα.

Ο Ηλυσιακός του Αντώνη Φώτση και του κόουτς Θοδωρή Ασημακόπουλου, κέρδισαν με 73-59 το Πικέρμι και με 3-2 νίκες πήραν το πρωτάθλημα της National League 2 και ανέβηκαν στην National League 1.

Η άνοδος πανηγυρίστηκε έξαλλα από ένα απίστευτο πλήθος περίπου 3000 φιλάθλων όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων που έχει το όνομα «Αντώνης Φώτσης» και συμπαραστάθηκαν κόσμια στην ομάδα.

Το αστέρι της ομάδας είναι φυσικά ο αειθαλής Αντώνης Φώτσης που στα 43 του συνεχίζει να παίζει μπάσκετ με εξαιρετική επιτυχία και να δίνει το παράδειγμα στους νεότερους, ένας παίκτης που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005, ήταν δευτεραθλητής κόσμου το 2006 και 5ος ολυμπιονίκης το 2004 και 2008 με την Εθνική Ελλάδος, στην οποία υπήρξε αρχηγός για μία πενταετία. Με τεράστια καριέρα στους Μέμφις Γκρίζλις, στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Ντιναμό Μόσχας, στην Ολύμπια Μιλάνο και φυσικά στον Παναθηναϊκό πριν βρει τη δική του Ιθάκη στον Ηλυσιακό από το 2017 μέχρι και σήμερα.

«Τι να πει κανείς για τον Αντώνη Φώτση», λέει στο in.gr ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Ασημακόπουλος και προσθέτει: «Ο Αντώνης είναι ο μεγαλύτερος σταρ – αντιστάρ που έχω δει. Πανηγύρισε αυτή την άνοδο σαν μικρό παιδί. Με τον Παναθηναϊκό όταν κατέκτησε την Ευρωλίγκα δεν έκανε έτσι, όπως τώρα με τον Ηλυσιακό. Επαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας, το πίστεψε και βοήθησε καθοριστικά!»

Μαζί με τον Αντώνη Φώτση και ο συνομήλικος του Βαγγέλης Καράμπουλας, ο μετρ των ανόδων, καθώς  στα 43 του χρόνια μετράει 12 ανόδους με τις ομάδες που αγωνίστηκε, σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Αυτό που πέτυχε η ομάδα των Ιλισίων ισοδυναμεί με ένα μικρό θαύμα, καθώς πέρσι τον Αύγουστο, με εξαίρεση τον Φώτση, δεν υπήρχε άλλος παίκτης στο ρόστερ. «Η ομάδα φτιάχτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς υπήρχε μόνο ο Αντώνης. Ψάξαμε παιδιά που είχαν μείνει χωρίς ομάδα και με αυτούς πορευτήκαμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ και δώσαμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας σχέσεις. Λειτουργούσαμε συνεχώς σας ομάδα, βγαίναμε μαζί, μπήκαμε ο ένας μέσα στη ζωή του άλλου και γίναμε οικογένεια. Υπήρχαν και εντάσεις, αλλά στο πλαίσιο αυτό καταφέρναμε και τις ξεπερνούσαμε», λέει ο Ασημακόπουλος που πήγε στον Ηλυσιακό τον περασμένο Ιούλιο έχοντας εργαστεί στη Νίκη Αμαρουσίου, στον Εθνικό Πειραιά  και πολλά χρόνια σε ακαδημίες (Πανελλήνιος,Καλαμάτα,Ερμής Πειραιά).

Ο Ηλυσιακός είχε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο του που ήταν συνεχώς στο πλευρό του, με αποκορύφωμα το 5ο ματς με το Πικέρμι, όπου 3000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων, ένας αριθμός πρωτόγνωρος για την κατηγορία. «Δεν έχει ξαναγίνει σε Β και Γ Εθνική  τέτοιο πράγμα. Τόσος κόσμος, τόσα παιδιά , τόσες οικογένειες, όλη η γειτονιά να έχει έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση καθώς τα παιδιά μπήκαν δαιμονισμένα μέσα στον αγώνα βλέποντας αυτό το πράγμα…» λέει ο Ασημακόπουλος.

Για τη νέα περίοδο ακόμα δεν υπάρχουν σχέδια, καθώς όπως λέει με έμφαση ο Θοδωρής Ασημακόπουλος, «θέλουμε λίγες ημέρες να το χαρούμε». Αισθάνεται όμως, σίγουρος για την παρουσία του Αντώνη Φώτση στο παρκέ. «Πρώτα ο Θεός, η θέληση του είναι να παίξει και του χρόνου». Τέλος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε χορηγούς: «Η ομάδα χρειάζεται χορηγούς. Ο κόσμος τη στηρίζει ήδη, γεμίζει το γήπεδο. Δεν ξέρω αν έχει άλλη ομάδα στην κατηγορία τέτοια δυναμική και τόσο κόσμο σε αγώνα. Γίνεται μια υγιής προσπάθεια και απ’ τον πρόεδρο Νίκο Ρουμελιώτη και από άλλους ανθρώπους. Στηρίζουν το μπάσκετ και τώρα είναι η ευκαιρία να έρθουν όλοι ακόμα πιο κοντά.»

inSports

Σερβία: Όταν ο Στόϊκοβιτς έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν!

Ο προπονητής της Σερβίας έκανε στον Ντούσαν Τάντιτς αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024