Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μίκαελ Σουμάχερ: Νίκη της οικογένειάς του στην υπόθεση ψεύτικης δημοσιευμένης συνέντευξής του

Μίκαελ Σουμάχερ: Νίκη της οικογένειάς του στην υπόθεση ψεύτικης δημοσιευμένης συνέντευξής του

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ζει στην Ελβετία, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του, 10 χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημά του, παραμένει άγνωστη

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ κέρδισε την υπόθεση εναντίον ενός εκδότη που έγραψε μια συνέντευξη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, την δημοσίευσε και την απέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή της Folmula 1.

Ο 55χρονος γερμανός οδηγός αγώνων δεν έχει εμφανιστεί δημόσια —πόσο μάλλον να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης— για πάνω από μια δεκαετία από τότε που υπέστη καταστροφικό εγκεφαλικό τραυματισμό ενώ έκανε σκι.

Ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε δηλώσεις του Σουμάχερ που, όπως είπε, δημιουργήθηκαν μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, η ψεύτικη είδηση ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού με τίτλο: «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη!».

Η αποζημίωση φέρεται να είναι σχεδόν 200.000 ευρώ

Το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού

Ο εκδότης του περιοδικού – ο όμιλος Funke media – ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και απέλυσε τον συντάκτη του Die Aktuelle όταν το άρθρο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023.

Είπε ότι το «κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο» δεν θα έπρεπε «ποτέ να έχει δημοσιευτεί».

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Sabine Kehm επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της είχαν κερδίσει στη νομική διαδικασία κατά του εκδότη. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά η αποζημίωση φέρεται να ήταν 200.000 ευρώ.

Η οικογένεια του Σουμάχερ έχει διατηρήσει άκρα μυστικότητα από το ατύχημα του Δεκεμβρίου του 2013.

Είναι γνωστό ότι τον φροντίζουν σε ένα οικογενειακό σπίτι στην Ελβετία, αλλά η ακριβής κατάσταση του πρώην οδηγού της Folmula 1, 10 χρόνια μετά το παρ’ ολίγον θανατηφόρο ατύχημα είναι άγνωστη.

«Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα εμείς προστατεύουμε τον Μίκαελ».

Η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα, δήλωσε σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix το 2021 ότι «προσπαθούν να προχωρήσουν ως οικογένεια». «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε.

«Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα εμείς προστατεύουμε τον Μίκαελ».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη σύζυγό του Κορίνα

Ο γιος του Σουμάχερ, ο Μικ, ο οποίος πρόσφατα αγωνίστηκε στη Formula 1, δήλωσε στο ίδιο ντοκιμαντέρ: «Νομίζω ότι ο μπαμπάς και εγώ, θα καταλαβαινόμασταν με διαφορετικό τρόπο τώρα. Θα είχαμε πολλά περισσότερα να συζητήσουμε και εκεί είναι το μυαλό μου τις περισσότερες φορές, σκεπτόμενος ότι αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Θα εγκατέλειπα τα πάντα μόνο γι’ αυτό».

Ο Σουμάχερ, επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, χτύπησε σε βράχο και έσπασε το ειδικό κράνος του σκι τη στιγμή του σοβαρού ατυχήματος στο Meribel της Γαλλίας.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τους θρόμβους αίματος, αλλά άλλοι έμειναν ανέγγιχτοι επειδή ήταν πολύ βαθιά ενσωματωμένοι στον εγκέφαλό του.

Ο Σουμάχερ αποτελεί είδωλο του αθλήματος και κυριάρχησε για χρόνια, κερδίζοντας 91 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων πέντε συνεχόμενων τίτλων με τη Ferrari μεταξύ 2000 και 2004.

Οι άλλοι δύο τίτλοι του Γερμανού οδηγού ήταν με την Benetton το 1994 και το 1995. Οι επτά τίτλοι του στην F1 είναι ένα ρεκόρ που μοιράζεται με τον Βρετανό Sir Lewis Hamilton.

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024