Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσα στον κόσμο του Μίκαελ Σουμάχερ - Τι κάνει σήμερα ο θρύλος της Φόρμουλα 1

Μέσα στον κόσμο του Μίκαελ Σουμάχερ – Τι κάνει σήμερα ο θρύλος της Φόρμουλα 1

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το σοκαριστικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ και γίνονται ελάχιστα γνωστά για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου όταν αποσύρθηκε από τη Φόρμουλα 1 το 2012. Θεωρούμενος ως ο καλύτερος οδηγός αγώνων όλων των εποχών, είχε κατακτήσει το ρεκόρ με επτά τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ένα ρεκόρ που θα ισοφάριζε μόνο ο Λιούις Χάμιλτον το 2020. Ο Μίκαελ Σουμάχερ ωστόσο συνεχίζει να κατέχει το ρεκόρ για τον αριθμό των συνολικά ταχύτερων γύρων, 77, στον κόσμο.

Από το φρικτό όμως ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις, ο κόσμος αποκλείστηκε από τη ζωή του θρυλικού πιλότου της Φόρμουλα 1.

Ο κατάλογος των ανθρώπων που γνωρίζουν για την κατάστασή του είναι μικρός. Ελάχιστοι έχουν δει ή επισκεφθεί τον Μίκαελ Σουμάχερ μετά το σοκαριστικό ατύχημά του.

Η σύζυγός του Κορίνα αποφασίζει για το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να δει τον ήρωτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σχεδόν κάθε λεπτομέρεια για την υγεία του έχει κρατηθεί μυστική.

Η MailOnline εστιάζει στα πρόσωπα του στενού κύκλου του Μίκαελ Σουμάχερ που έχουν εικόνα για την κατάστασή του δέκα χρόνια μετά το σοκαριστικό ατύχημά του.

Ο φύλακας άγγελος του Μίκαελ Σουμάχερ

Γνώρισε τον «φύλακα άγγελό» του μέσω ενός κοινού φίλου το 1991 και το 1995 ο Μίκαελ Σουμάχερ και η Κορίνα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά μαζί, τον 24χρονο Μικ και την 26χρονη Τζίνα Μαρία.

Η σύζυγός του Κορίνα έδωσε μια σπάνια εικόνα για την κατάσταση του συζύγου της σε ένα ντοκιμαντέρ για το Netflix το 2021.

«Μου λείπει ο Μίκαελ κάθε μέρα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ που μου λείπει. Είναι τα παιδιά, η οικογένεια, ο πατέρας του, όλοι γύρω του. Θέλω να πω ότι σε όλους λείπει ο Μίκαελ, αλλά ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ. Και αυτό μας δίνει δύναμη. Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι.

Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίκαελ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να αισθανθεί την οικογένεια, το δέσιμό μας.

Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό όπως έλεγε πάντα. Είναι πολύ σημαντικό σε μένα ότι συνεχίζει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μάικλ πάντα μας προστάτευε και τώρα τον προστατεύουμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα χνάρια του ο γιος του

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και είναι οδηγός στη Φόρμουλα 1 για τη Mercedes AMG και τη McLaren μετά τη φυγή του από τη Haas το 2022.

Ο Μικ ήταν μαζί με τον πατέρα του τη στιγμή του τρομακτικού του ατυχήματος. Ήταν μόλις 14 ετών τότε. Στις 3 Ιανουαρίου του ευχήθηκε για τα 55α γενέθλιά του.

«Χρόνια πολλά στον καλύτερο μπαμπά όλων των εποχών. Σ’ αγαπώ!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα συνόδευε μια φωτογραφία των δυο τους να φορούν κράνη, με έναν νεαρό Μικ να χαμογελά και τον Μίκαελ να κοιτάζει με αγάπη προς το μέρος του.

Η σύντροφος του Μικ Σουμάχερ

Το 23χρονο μοντέλο από τη Δανία Laila Hasanovic είναι με τον Μικ από τον Αύγουστο του 2023.

Πρόσφατα εντάχθηκε στον στενό κύκλο των ανθρώπων που επιτρέπεται να επισκεφθεί τον Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με σουηδική εφημερίδα.

Το ζευγάρι συχνά μοιράζεται φωτογραφίες του με τους χιλιάδες followers τους στα social media. Και οι δύο εθεάθησαν να κάνουν μαζί διακοπές και να απολαμβάνουν τον ήλιο σε ένα γιοτ στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξε ψήφος εμπιστοσύνης στα τέλη του περασμένου έτους πριν από τη δέκατη επέτειο του τραγικού ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ.

Οι ευχές της κόρης του Σουμάχερ

Αντί να ασχοληθεί με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η 26χρονη κόρη του Μίκαελ Σουμάχερ, Τζίνα Μαρία, ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της. Η Κορίνα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιππασία δυτικού τύπου.

«Χρόνια πολλά μπαμπά! Επιστροφή σε μια από τις πολλές περιπέτειές μας» έγραψε χαρακτηριστικά ενώ μοιράστηκε μια φωτογραφία με τον αδερφό της Μικ και τον πατέρα της Μίκαελ Σουμάχερ.

Η έδρα της είναι στην Ελβετία με τον 27χρονο αρραβωνιαστικό της Iain Bethke. Θα παντρευτούν αργότερα μέσα στη χρονιά στην πολυτελή βίλα της οικογένειας στη Μαγιόρκα.

Το πρώην αφεντικό της Φόρμουλα 1

Το πρώην αφεντικό της Φόρμουλα 1 Jean Todt είχε μια φιλία τριών δεκαετιών με τον Μίκαελ Σουμάχερ και είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους εκτός της οικογένειας που έχουν δει τον θρυλικό οδηγό.

Ο Jean Todt και ο Μίκαελ Σουμάχερ παρακολουθούν αγώνες της Φόρμουλα 1 μαζί κατά τη διάρκεια των μηνιαίων επισκέψεών του στο σπίτι του Μίκαελ Σουμάχερ.

«Δεν μου λείπει ο Μίκαελ, τον βλέπω. Ναι, είναι αλήθεια, παρακολουθώ αγώνες με τον Μίκαελ. Αλλά σίγουρα υποθέτω ότι αυτό που μου λείπει είναι αυτά που κάναμε μαζί.

Εκείνος, η Κορίνα, η οικογένεια, είχαμε τόσες πολλές εμπειρίες μαζί. Η ομορφιά αυτών που ζήσαμε είναι μέρος μας και συνεχίζεται.

Μερικές φορές η επιτυχία και τα χρήματα σε αλλάζουν. Αλλά ο Μίκαελ δεν άλλαξε ποτέ. Είναι τόσο δυνατός. Η οικογένειά του είναι οικογένειά μου», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.

Η μάνατζέρ του Sabine Kehm

Η δημοσιογράφος Sabine Kehm πήρε για πρώτη φορά συνέντευξη από τον Μίκαελ Σουμάχερ όταν ήταν 29 ετών. Αργότερα αποδέχτηκε μια πρόταση να γίνει υπεύθυνη Τύπου του και στη συνέχεια μάνατζέρ του.

«Δεν χρειάζεται να με πάρεις τηλέφωνο για τον επόμενο χρόνο, εξαφανίζομαι» θυμάται να της λέει ο Μίκαελ Σουμάχερ σε μια συζήτησή τους.

«Νομίζω ότι ήταν το κρυφό του όνειρο να μπορέσει να το κάνει κάποια μέρα. Γι’ αυτό τώρα θέλω ακόμα να προστατεύσω τις επιθυμίες του με το να μην αφήνω τίποτα να βγει έξω», υπογραμμίζει.

Ο οδηγός και φίλος του Luca Badoer

Ο πρώην οδηγός της Ferrari γνώρισε τον Μίκαελ Σουμάχερ ενώ ήταν μαζί στην ιταλική ομάδα. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχουν μείνει σε επαφή και ο οδηγός επισκέπτεται τακτικά τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Η οικογένεια τον καλωσόρισε και προσέθεσε ότι θα σεβαστεί τη θέλησή τους σε μεγάλο βαθμό.

«Δεν θέλω καν να μιλήσω για αυτό. Δεν έχω μιλήσει ποτέ. Επειδή η οικογένεια δεν το θέλει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι επισκέψεις στον Μίκαελ Σουμάχερ είναι από λίγους ανθρώπους κατόπιν εντολής της Κόρινα. Σεβόμαστε αυτό που θέλουν».

Δεν είναι σαφές ποιος ακόμα από τη στενή οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται στον στενό του κύκλο.

Θα μπορούσε να είναι ο αδερφός του Ραλφ Σουμάχερ, η πρώην σύζυγος του Ραλφ, Κόρα, ο γιος του Ντέιβιντ και ο θετός αδερφός του Μάικλ, Sebastian Stahl.

Ο μικρότερος αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ, Ραλφ, είπε πρόσφατα στην Bild πως τίποτα δεν είναι όπως πριν.

«Μου λείπε ο παλιός Μίκαελ. Η ζωή μερικές φορές είναι άδικη. Ο Μίκαελ είχε σταθεί τυχερός πολλές φορές στη ζωή του, αλλά μετά συνέβη το τραγικό ατύχημα.

Ευτυχώς η σύγχρονη ιατρική έχει καταστήσει δυνατό να κάνουμε κάποια πράγματα. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα, αλλά φυσικά ακόμα περισσότερο για τα παιδιά του».

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024