Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη: Με τραυματισμούς σε σπονδυλική στήλη και εγκέφαλο οι επιβάτες μετά τις αναταράξεις

Πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη: Με τραυματισμούς σε σπονδυλική στήλη και εγκέφαλο οι επιβάτες μετά τις αναταράξεις

Ένας 73χρονος επιβάτης πέθανε λόγω ανακοπής καρδιάς

Ένας νεκρός και 55 τραυματίες είναι ο απολογισμός της πτήσης Λονδίνο – Σιγκαπούρη της Singapore Airlines που απογειώθηκε τη Δευτέρα (20/5) από το βρετανικό αεροδρόμιο Heathrow και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Μπανγκόκ, έπειτα από ισχυρές αναταράξεις που έπληξαν το αεροσκάφος.

Εχθές, Πέμπτη ο διευθυντής του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες ενημέρωσε σχετικά με την κατάστασή τους και όπως φαίνεται τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά.

Περισσότεροι από 20, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, έχουν υποστεί τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Συγκεκριμένα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι 22 ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και στον νωτιαίο μυελό, έξι έχουν τραυματιστεί στο κρανίο και στον εγκέφαλο και 13 έχουν ενοχλήσεις στα οστά και στους μυς.

«Όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι»

Ο γιατρός αποκάλυψε επίσης ότι 17 από αυτούς τους ασθενείς έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Στους επιβάτες που τραυματίστηκαν στην πτήση SQ321 περιλαμβάνονται κάτοικοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, σύμφωνα με το νοσοκομείο Samitivej Srinakarin.

Συνολικά 71 φέρονται να έχουν αναφερθεί ως τραυματίες, ενώ 55 παραμένουν στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων των 40 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.

Από τους συνολικά 211 επιβάτες και το πλήρωμα των 18 μελών, 143 μεταφέρθηκαν στη Σιγκαπούρη από την Μπανγκόκ με πτήση που έστειλε η Singapore Airlines το πρωί της Τετάρτης.

Ο 73χρονος Geoff Kitchen από τη Βρετανία, δυστυχώς έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, όπως αποκάλυψε η νεκροψία-νεκροτομή.

Βίντεο από το εσωτερικό του αεροπλάνου:

«Όσοι δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι»

Ο βρετανός Άντριου Ντέιβις θυμάται «τρομερές κραυγές και κάτι που ακούστηκε σαν γδούπος» στα πρώτα δευτερόλεπτα του περιστατικού.

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι ότι είδα αντικείμενα και πράγματα να πετούν στον αέρα. Ήμουν καλυμμένος με καφέ. Ήταν απίστευτα έντονες αναταράξεις», δήλωσε στο BBC.

Ένας άλλος επιβάτης δήλωσε ότι το αεροσκάφος άρχισε ξαφνικά να «γέρνει προς τα πάνω» και να «τρέμει».

«Άρχισα να προετοιμάζομαι για αυτό που συνέβαινε και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», δήλωσε στο Reuters ο 28χρονος φοιτητής Dzafran Azmir.

«Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στις καμπίνες των αποσκευών, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες οξυγόνου…», πρόσθεσε.

«Κάποιοι κατέληξαν να κάνουν τούμπες»

Ένας άλλος Βρετανός, ο 68χρονος Τζέρι, ταξίδευε στην Αυστραλία για το γάμο του γιου του. Είπε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση πριν το «αεροπλάνο πέσει».

«Χτύπησα το κεφάλι μου στο ταβάνι, το ίδιο και η γυναίκα μου. Kάποιοι που περπατούσαν τριγύρω κατέληξαν να κάνουν τούμπες», θυμάται.

Ένας Βρετανός με τραυματισμό στον αυχένα δήλωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν «αρκετά τυχεροί» που κανείς τους δεν πέθανε.

«Εκεί που όλα ήταν ήρεμα και το αεροπλάνο δεν κουνιόταν καθόλου, κατέληξα μετά να χτυπάω στην οροφή. Ξαφνικά, βρέθηκα έτσι ψηλά», περιγράφει.

inSports

Ώρα τίτλου: Ολυμπιακός και ΑΕΚ μάχονται για το πρωτάθλημα

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό, που θα κρίνει τον τίτλο στη φετινή Handball Premier.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024