Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σωκράτης Φάμελλος: «Απογοητευτική η παρουσία Μητσοτάκη - Δεν κατέθεσε πρόταση για την ακρίβεια»

Σωκράτης Φάμελλος: «Απογοητευτική η παρουσία Μητσοτάκη – Δεν κατέθεσε πρόταση για την ακρίβεια»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια.

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Στη δευτερολογία του, για το θέμα της ακρίβειας, μίλησε για «απογοητευτικά σχόλια» χρεώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν κατέθεσε πρόταση για το φλέγον ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία. Του καταλόγισε «στείρα υπεράσπιση, με κουτσομπολίστικα σχόλια, των μέτρων που πήρε».

Όλη η συζήτηση, είπε, έγινε γύρω από «μια επιστολή κατόπιν εορτής που έστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν» που σε λίγες ημέρες «παραδίδει τη θέση της».

Επικριτικός για την πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα τέσσερα σημεία των προτάσεων της Κουμουνδούρου

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του κατέθεσε «πρόταση για την ακρίβεια στις 12 Μαρτίου» αλλά η «κυβέρνηση δεν ακούει». Ασκώντας κριτική στο κυβερνητικό έργο τόνισε πως δεν ελήφθη «καμία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία».

Για τις θέσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου σημειώσε: «προτείνουμε, με βάση τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις: Όριο κέρδους, φορολογία υπερκερδών, επιστροφή και στήριξη των παραγωγών και των καταναλωτών. Παρατηρητήρια τιμών».

Επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την οποία «θα επιταχυνθεί στην ΕΕ ο ρυθμός ανάπτυξης στο 2%, ενώ στην Ελλάδα θα υποχωρήσει στο 1,9%». Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πληθωρισμό και για το βιοτικό επίπεδο, που είμαστε μόνο πάνω από την Βουλγαρία, όπως είπε.

Στην συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Φάμελλος κατέθεσε πίνακα για τον «ρυθμό μείωσης του πληθωρισμού στην Κύπρο και στην Πορτογαλία που οφείλεται στην μείωση του ΦΠΑ».

Επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κύρωση των πρωτοκόλλων με την Βόρεια Μακεδονία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει κενά στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Κλείνοντας την δευτερολογία του ανέφερε επιγραμματικά τους δέκα στόχους που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινη μετάβαση, κοινωνική Ευρώπη με δίκαιο μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, ισότητα και δικαιώματα, ψηφιακές ανισότητες, ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, αντιφασιστική Ευρώπη και η Δημοκρατική Ευρώπη».

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες στις ευρωεκλογές να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για μία καλύτερη ζωή που είναι και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια»

Στην πρωτολογία του ο Σωκράτης Φάμελλος επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση, γιατί δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του φαινομένου και γιατί θέλει «να βγάζουν υπερκέρδη οι κολλητοί της».

«Ο ελληνικός λαός έχει μία σοφή φράση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή λίγο πριν τις ευρωεκλογές για το βασικότερο πρόβλημα του ελληνικού λαού που αφορά στην ακρίβεια» τόνισε ο κ. Φάμελλος στην αρχή της ομιλίας του.

Αναφορικά με την ακρίβεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι κρυβόταν από τη Βουλή . «Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια. Κρύβονται εδώ και τρία χρόνια για το θέμα της ακρίβειας. Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει για την ακρίβεια. Δεν βγαίνει ο μήνας».

Τόνισε ότι είμαστε πρωταθλητές στα υπερκέρδη και στον πληθωρισμό απληστίας, γιατί η κυβέρνηση «επιτρέπει να κάνουν πάρτι τα ολιγοπώλια» σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, που επηρεάζουν όλη την αγορά, γιατί να επιτρέπει «να βγάζουν υπερκέρδη οι κολλητοί, να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

inSports

«Τρέλα» στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό: Οι ευρωκούπες έκαναν τον γύρο του νησιού (pics+vids)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο με τις κούπες του Conference και Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024