Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη και Φάμελλο - Ο... «ροζ» ήλιος του ΠΑΣΟΚ

«Πυρά» Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη και Φάμελλο – Ο… «ροζ» ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η ελληνική οικονομία αποκλίνει από την υπόλοιπη την Ευρώπη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις φορολογικές του προτάσεις

Με προσωπικές αναφορές στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίες, ωστόσο, είχαν στο επίκεντρο τα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι είχε σκοπό να αποχωρήσει νωρίς από την συζήτηση, λόγω προγραμματισμένης συνάντησης με τον Φρανσουά Ολάντ, την οποία ο ίδιος ζήτησε, όπως είπε, υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Ολάντ υπήρξε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς που ήταν καθοριστικοί στο να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ, όταν εσείς είχατε ανοίξει το δρόμο της καταστροφής».

«Και αυτή η Κ.Ο. της ΝΔ, στις 14/8/2015 αν θυμάμαι καλά, έκανε κάτι επιζήμιο για την ίδια, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, για τα δικά σας τερτίπια, του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη που μας οδηγούσαν στην καταστροφή», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Ανδρουλάκη: Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα ήταν ροζ

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ξεκινήσει από την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας πως «αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ, θα έβαζα τον ήλιο, μόνο που αντί για πράσινος θα ήταν ροζ, γιατί αυτά που άκουσα για την ευρωπαϊκή σύγκλιση της χώρας ήταν ακριβώς ίδια με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους από την ΕΕ, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;».

«Πρώτη μου υποχρέωση είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας»

«Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο, το 50% του ΑΕΠ της να είναι εξαγωγές και να επενδύει στην ανάπτυξη, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς που αποκλίνουμε από την Ευρώπη κατά τα λεγόμενά σας, παίξαμε ή δεν παίξαμε ρόλο σε αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας; Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούσε ιδέα και της Ελλάδας. Κύριε Ανδρουλάκη, σήμερα ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος ενός νέου Ταμείου Ανάκαμψης; Είναι ο κύριος Σολτς! Ασχοληθείτε λοιπόν να πείσετε τους ομολόγους σας στη Γερμανία και μετά ελάτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς η χώρα αποκλίνει από την Ευρώπη», σημείωσε.

«Να θυμηθώ τον Γιώργο Παπανδρέου που έταζε επιδόματα και μετά πήγε στο Καστελόριζο και είπε ότι χρεοκοπήσαμε;», ανέφερε επίσης, για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Σε λίγο θα μου βάλετε γαλάζια γραβάτα με αστεράκια και θα λέτε ότι Ευρώπη ίσον ΠΑΣΟΚ».

«Σήμερα, η φωνή της Ελλάδας μετράει και θα πρέπει να είναι κανείς πολύ κακοπροαίρετος για να μη το βλέπει αυτό», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Κάθε συνέντευξη του Κασσελάκη μάς στοιχίζει 10 δισ. ακόμα»

Στρέφοντας τα «πυρά» του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σχολίασε ότι «το ψέμα είναι μέρος του DNA σας», αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Έρχομαι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ: 15,1 δισ. τα μέτρα σας, που είναι κοστολογημένα από το Γενικό Λογιστήριο μόνο το 2024. Δεν έχω προσθέσει σε αυτά 130 και 140 μισθό. Θα τον δώσετε; Άλλα 2,2 δισ. Για την υγεία, άλλα 11 δισ., 28 δισ. σε ένα χρόνο. Καλά πάμε! Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό. Το ξαναείδαμε το 2015, που μια οργισμένη κοινωνία σάς πίστεψε και την εξαπατήσατε εξ ου και η λέξη ‘ψέμα’ που είναι μέρος του DNA σας και έχει ταυτιστεί με την παράταξή σας», ανέφερε.

Και μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε πως «ο νέος σας αρχηγός υπόσχεται ακόμα περισσότερα. Δεν είναι σοβαρή συζήτηση. Δε μπορείτε να μάθετε από τα σφάλματα σας. Η πρώτη μου υποχρέωση απέναντι στην χώρα και την παράταξή μου είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω εκεί που θέλετε να μας πάτε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κύριε Κασσελάκη, θα συναντηθείτε και με την ηγεσία του Ισραήλ, ή θα πάτε Ραμάλα μόνο για σέλφι;»

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην σχεδιαζόμενη επίσκεψη Κασσελάκη στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «χρειάζεται ταχύρρυθμα μαθήματα» στην εξωτερική πολιτική και αναφερόμενος στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Χαμάς και το Ισραήλ.

«Θα συναντηθείτε και με την ηγεσία του Ισραήλ ή θα πάτε μόνο στη Ραμάλα για να βγάλετε σέλφι;», ανέφερε ο πρωθυπουργός για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη.

Και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών. Σέβομαι και τις αποφάσεις των άλλων χωρών. Όμως όταν ακούω τη Χαμάς να πανηγυρίζει και να λέει ότι αν δεν είχαμε κάνει τη φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν είμαι ικανοποιημένος».

«Δικαιωθήκαμε για την Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια, μίλησε για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις προκλήσεις της νέας πολιτειακής και πολιτικής ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είχαμε πει ότι εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί κατοχύρωνε μακεδονική γλώσσα και είχε προβλήματα. Αλλά είχαμε πει ότι οφείλουμε να την σεβαστούμε», σημείωσε αρχικά.

Και προσέθεσε: «Όμως είχαμε εκφράσει εντονότατες επιφυλάξεις για τον εθνικιστικό παροξυσμό του VMRO και επιλέξαμε να μην επικυρώσουμε τα πρωτόκολλα που συνοδεύουν τη Συμφωνία, για να είμαστε σίγουροι ότι θα υπήρχε συμμόρφωση από τη Βόρεια Μακεδονία. Και δικαιωθήκαμε, γιατί η νέα κυβέρνηση περιφρονεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλεί τη χώρα ‘Μακεδονία’. Και εσείς έρχεστε και ζητάτε να κυρωθούν τώρα τα μνημόνια. Σηκώνω τα χέρια ψηλά!», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, που θα γίνουν σε περίπου δύο εβδομάδες, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες θα αποφασίσουν για τους ευρωβουλευτές και για το κόμμα που θα μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και είμαστε βέβαιοι ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι η μεγάλη νικήτρια για να συνεχίσουμε».

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024