Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος της Κολομβίας δίνει εντολή να ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα

Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος της Κολομβίας δίνει εντολή να ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα

Ο Πέτρο έχει γνωστοποιήσει ότι η Κολομβία θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος και θα στηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία.

Ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Brendan McDermid) έδωσε εντολή ν’ ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα, ανακοίνωσε χθες στον Τύπο ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, ο Λουίς Χιλμπέρτο Μουρίγιο.

«Ο πρόεδρος Πέτρο έδωσε εντολή ν’ ανοίξουμε πρεσβεία της Κολομβίας στη Ραμάλα»

Στην αρχή του μήνα, ο κ. Πέτρο — ο οποίος έχει επικρίνει έντονα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας κι έχει αναγγείλει ότι η χώρα του θ’ αναλάβει πρωτοβουλία για να συνοδεύσει τη Νότια Αφρική στην προσφυγή της στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης εναντίον του Ισραήλ για γενοκτονία — γνωστοποίησε ότι η χώρα του θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος.

«Ο πρόεδρος Πέτρο έδωσε εντολή ν’ ανοίξουμε πρεσβεία της Κολομβίας στη Ραμάλα (…) Αυτό είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουμε», είπε ο κ. Μουρίγιο.

Η Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής και διοικητική πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους για όσες χώρες το αναγνωρίζουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι θ’ αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 28 Μαΐου κάτι που έχει ήδη επιπτώσεις σε διπλωματικό επίπεδο καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανάκληση «για διαβουλεύσεις» των πρεσβευτών των τριών χωρών.

Η αναγνώριση δεν ήρθε τυχαία και ήταν μία προσεκτική ενέργεια που προέκυψε μετά από διαβουλεύσεις, καθώς είχε φανεί ότι οι τρεις χώρες θ’ αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος και το μόνο που απέμενε ήταν ο χρόνος που θα πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο βήμα (περισσότερα εδώ).

inSports

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση της Ίπσουιτς για τον Ιωαννίδη

Η Ίπσουιτς φέρεται να πρόσφερε 22,5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024