Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χ. Τοψίδης: «Το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη»

Χ. Τοψίδης: «Το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη»

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ζητάει την πλήρη ανεξαρτησία στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση Β΄Βαθμού.

Στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος) που διοργανώνεται στην Πάτρα με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Κατά την τοποθέτηση του, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων ειδικά στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων/φυσικών καταστρφών, και επεσήμανε μάλιστα ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΕΝΠΕ εργάζεται με τη νομική ομάδα της Ένωσης, προκειμένου να κατατεθεί οργανωμένη πρόταση επιμερισμού αρμοδιοτήτων και ευθυνών με σαφές και οριοθετημένο πλαίσιο.

Μεγάλο πρόβλημα η υποστελέχωση στην Αυτοδιοίκηση

Επιπλέον, ο κ. Τοψίδης, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού τόσο στην ΠΑΜΘ, όσο και σε όλες τις Περιφέρειες, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών προκειμένου για την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και κατέληξε με την επισήμανση ότι το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη, ώστε κάθε διοικητικό σχήμα να προτάσσει και να υλοποιεί τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό.

Όπως τόνισε στην ομιλία του επίσης ο κ. Τοψίδης, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η διοίκηση εργάζεται πάνω στο τρίπτυχο των αξόνων «Κοινωνία- Οικονομία- Περιβάλλον» έχοντας θέσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη 23/05 και τον κ. Περιφερειάρχη συνοδεύουν Αντιπεριφερειάρχες (χωρικοί και θεματικοί) καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024