Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χριστόδουλος Τοψίδης: «Απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας μας»

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας μας»

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Άνοιγμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και σε όσους είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης βούλησης και δεν επιθυμούν, όπως λέει, κατευθυνόμενη ψήφο κάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενόψει της δεύτερης Κυριακής στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Θεωρούσαμε δεδομένο ότι η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια μας θα οδηγούταν σε β’ γύρο και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα, σημειώνω κατ’ αρχήν ότι αυξήσαμε την επίδοσή μας κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον α’ γύρο των εκλογών του 2019. Από κει και πέρα, θεωρούμε ότι η διαφορά που διαμορφώθηκε είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δίνει προοπτική ανατροπής στον β’ γύρο.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στον δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας μας και σε όσους/ες δεν επιθυμούν κατευθυνόμενη ψήφο, αλλά είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης βούλησης. Εκτιμώ και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών της ΑΜΘ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στηρίζοντας τον πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό, δηλαδή την Περιφερειακή Σύνθεση.

Πώς βλέπετε τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;

Έχουμε πει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι ο στόχος μας δεν είναι να ακυρώσουμε κανέναν, αλλά να συνθέσουμε απόψεις και να υπερασπιστούμε το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του. Η συνεργασία με το κεντρικό κράτος πρέπει να εξετάζεται πάντα με κριτική διάθεση (αλλά όχι επικριτική), έτσι ώστε οι επωφελείς πολιτικές να εφαρμόζονται άμεσα και όσα μέτρα ή αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών μας, να τροποποιούνται και να γίνονται επωφελείς.

Υποδομές και οδικό δίκτυο

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;

Πρώτο μέλημά μας παραμένει η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία νέων όπου υπάρχουν ελλείψεις. Δυστυχώς ζούμε σε μία Περιφέρεια που επλήγη βάναυσα από τις φωτιές του Αυγούστου (αλλά και παλαιότερες), έχει ακόμα ανοικτές πληγές από παρελθοντικά πλημμυρικά φαινόμενα και βεβαίως εν πολλοίς προβληματικό επαρχιακό/αγροτικό οδικό δίκτυο, αν και βασικός αναπτυξιακός της πυλώνας είναι ο πρωτογενής τομέας. Επομένως, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και πολυεπίπεδο δίκτυο υποδομών, το οποίο θα αρχίσουμε να «χτίζουμε» από την πρώτη ημέρα της διοίκησής μας και θα μείνουμε απόλυτα πιστοί στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν. Τέλος, μιας και η θητεία ξεκινά την 1/1/2024 οφείλουμε να κάνουμε γρήγορες και στρατηγικές κινήσεις ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η έως τώρα τουριστική προβολή της Περιφέρειας μας, υπήρξε αποσπασματική και καθόλου στοχευμένη.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού στο ένθετο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, cityhub

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024