Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Art Thessaloniki Fair: 80 γκαλερί και projects από όλο τον κόσμο δίνουν το εικαστικό «παρών»

Art Thessaloniki Fair: 80 γκαλερί και projects από όλο τον κόσμο δίνουν το εικαστικό «παρών»

Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης.

Η Art Thessaloniki Fair έρχεται για ακόμη μία χρονιά να δώσει το δυναμικό παρόν στα εικαστικά δρώμενα της Ελλάδας. Η έκθεση διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Ελλάδος στη Δ.Ε.Θ.-HELEXPO με τη συμμετοχή 80 γκαλερί και projects απ’ όλο τον κόσμο, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2024.

Ήδη από την πρώτη διοργάνωση, το 2016, αναδεικνύεται η επενδυτική πλευρά της τέχνης με τη συμμετοχή γκαλερί από την Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ καθώς και η πολιτιστική πλευρά της με την εξέχουσα συμμετοχή του Hellenic DIASPORA Foundation με έργα των Lucas Samaras, Chryssa, Takis, Lynda Benglis, Philolaos, Peter Voulkos, Stamos, Yiannis Bouteas, William Baziotes. Επιπλέον, στην έκθεση συμμετέχουν η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Κωνσταντίνου Ξενάκη Δήμου Σερρών. Τιμώμενη καλλιτέχνις γι’ αυτή τη χρονιά είναι η διεθνώς καταξιωμένη OPY ZOUNI.

23 έως 26 Μαίου

Βραβεία «Mataroa» για νέους καλλιτέχνες

Επίσης, σε αυτή τη διοργάνωση για 4η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την ΠΕΕΒΕ, παρουσιάζονται τα βραβεία «MATAROA» για νέους καλλιτέχνες ως 33 χρόνων.

Θα επιλεγούν 10 καλλιτέχνες, μέσω επιτροπής, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα δοθεί  1ο βραβείο 1500 ευρώ και 2 διακρίσεις από 700 ευρώ.

Παράλληλα, για 2η χρονιά δίνεται η ευκαιρία σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες να συμμετέχουν μαζί με άλλα projects, όπως είναι η συμμετοχή των συλλόγων αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Nikolas Bliatkas

Από 23 έως 26 Μαϊου

Η 7η Art Thessaloniki Fair φιλοδοξώντας να ενισχύσει την επενδυτική και εικαστική δραστηριότητα γκαλερί και καλλιτεχνών, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό 23-26/05/2024, στα περίπτερα 10, 9 και 8 (είσοδος από το περίπτερο 10, Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ- HELEXPO).

Αργύρης Κάλτσιος

«Σε μια εποχή πανδημιών, πολιτικών και οικονομικών αναταραχών, χρειάζεται ελπίδα, ελπίδα για μια νέα αρχή, αλλαγές για ένα καλύτερο κόσμο, που ο κόσμος το λαχταρά.

Μόνο η δημιουργία έργων τέχνης μπορεί να μας ανοίξει νέους ορίζοντες για αισθητική βελτίωση. Χωρίς ιδέες, χωρίς φαντασία δεν υπάρχει μέλλον, ούτε προσωπικό , αλλά ούτε οικονομικό και πολιτικό. Καλλιτέχνες, γκαλερίστες και συλλέκτες προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας πιο ποικιλόμορφο και ανοιχτό», δηλώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Παντελή Τσάτσης.

Christina Lappa

Τιμώμενος Καλλιτέχνης 2024 – Όπυ Ζούνη (1941-2008)

Η Όπυ Ζούνη είναι η καλλιτέχνης που ενσάρκωσε πολύ γόνιμα τις μεταπολεμικές ανησυχίες των ευρωπαίων καλλιτεχνών, που αναζητούσαν μία βιωματική και καθαρή τέχνη με έμφαση στην αυτονομία του πίνακα, ευρισκόμενη η ίδια σε ένα αφαιρετικό, κονστρουκτιβιστικό και γεωμετρικό στάδιο, υπηρετώντας αρχές και αξίες της λυρικής αφαίρεσης στο όνομα ενός ποιητικού μετασχηματισμού της πραγματικότητας.

Μεταξύ των ανεξάρτητων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίσαμε την Έλενα Χηνίτιδου (https://theinsidearrowproject.com), η οποία παρουσιάζει τα έργα της με τίτλο «Veils of Perception». Mixed media constractions σε διαδοχικά φύλλα plexiglass ενωμένα με μεταλλικά στοιχεία.

«Με κριτήριο τα τρία κομβικά σημεία στο ταξίδι του δικού μου συνειδησιακού αυτοκαθορισμού, κατηγοριοποιώ την εμπειρία μου σε τρία μέρη-έργα. Κάθε έργο περιγράφει ένα μέρος της διαδικασίας. Κάθε φύλλο plexiglass οριοθετεί μια πλατφόρμα, όπου με διαφορετικά μέσα και τεχνικές παρουσιάζεται η ιδιαίτερη αίσθηση, δομή και αντίληψη που προκάλεσε η είσπραξη του ίδιου ερεθίσματος, από τους διαφορετικούς αντιληπτικούς της μηχανισμούς», είπε η εικαστικός.

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024