Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Η προσφορά των Ιονίων Νησιών στην Εθνική ολοκλήρωση είναι καθοριστική»

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Η προσφορά των Ιονίων Νησιών στην Εθνική ολοκλήρωση είναι καθοριστική»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με αφορμή την 160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

«Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και τιμής και μνήμης για τους αγώνες των προγόνων μας, γιορτάζουμε την 160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ιωάννης Τρπεκλής με αφορμή το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός για την χώρα μας.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε:

«Τιμούμε το ιστορικό γεγονός της ενσωμάτωσης των Ιονίων Νησιών στον εθνικό κορμό της Ελλάδας και τιμάμε όλους εκείνες τις εμβληματικές προσωπικότητες των Ιονίων νησιών, σε πνευματικό και πολιτικό πεδίο, που ενέπνευσαν τον διαρκή αγώνα των Επτανησίων για την Ένωση.

Το πανανθρώπινο μήνυμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης, υπήρξε βασική αρχή στο δομημένο αξιακό σύστημα των Επτανησίων, που ενέπνευσε τις προσπάθειες τους και χαλύβδωσε το πείσμα και την πίστη τους, για την τελική νίκη.

Η προσφορά των Ιονίων Νησιών στην Εθνική ολοκλήρωση είναι καθοριστική και πολυσχιδής. Ο πρώτος Κυβερνήτης  Ιωάννης Καποδίστριας έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους, ενώ ο Ζακυνθινός Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», τον οποίο μελοποίησε ο Κερκυραίος Νικόλαος Μάντζαρος και υιοθετήθηκε ως ύμνος, ένα χρόνο μετά την Ένωση, το 1865.

Τα Ιόνια Νησιά σήμερα, όπως και τότε, βρίσκονται στην πρωτοπορία και οφείλουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας και να αποδειχτούμε αντάξιοι της παρακαταθήκης που μας άφησαν ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Νικόλαος Μάντζαρος, ο Ανδρέας Κάλβος, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, και μια πλειάδα εμβληματικών προσωπικοτήτων.

«Τα Ιόνια η απαρχή του τουριστικού θαύματος»

Τα Ιόνια Νησιά σήμερα, αποτελούν μια από τις κορυφαίες Περιφέρειες της χώρας μας, με σημαντική προσφορά στο εθνικό ΑΕΠ, ένας τουριστικός προορισμός που καταγράφεται ως η απαρχή του τουριστικού θαύματος της χώρας μας. Όμως δεν πρέπει να αρκεστούμε σε αυτές τις διαπιστώσεις, οφείλουμε με σχέδιο και με γνώση, να αναβαθμίσουμε τις δημόσιες υποδομές μας, τόσο τις τουριστικές, όσο και τις κοινωνικές, προκειμένου  να καταστήσουμε τα Ιόνια Νησιά ελκυστικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Αποτελεί πεποίθηση μου ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ότι με σχέδιο και όραμα, με αποφασιστικότητα και με δυναμισμό και κυρίως με συνεργασίες και αλληλοϋποστήριξη, τα Ιόνια Νησιά, θα συνεχίσουν να αποτελούν φάρο πολιτισμού και ιστορίας, και να εκπληρώσουν το ιστορικό τους πεπρωμένο.

Να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές τα Ιόνια Νησιά που ονειρευόμαστε και προσδοκούμε, να τους παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024