Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Τρεπεκλής: «Μέρα τη μέρα εισπράτταμε από την κοινωνία τη δίψα για αλλαγή»

Γιάννης Τρεπεκλής: «Μέρα τη μέρα εισπράτταμε από την κοινωνία τη δίψα για αλλαγή»

Συνέντευξη παραχώρησε στα ΝΕΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Η θωράκιση των νησιών του Ιονίου, τα οποία έχουν πολλάκις πληγεί από κακοκαιρίες, όπως ο «Ιανός» ή ο «Μπάλλος», βρίσκεται στις προτεραιότητες του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή και θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εφόσον την Κυριακή αναδειχθεί νικητής., όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο cityhub στα ΝΕΑ.

Πώς αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Προφανώς το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου μας δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης και ελπίδας για τη συνέχεια, αλλά και ευθύνης απέναντι στους κατοίκους των Ιονίων Νήσων. Το μήνυμά μας, η πρότασή μας και το σχέδιό μας για το μέλλον των νησιών μας, βρήκε ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας. Μέρα τη μέρα εισπράτταμε από την κοινωνία τη δίψα για αλλαγή και παραγωγή έργου αληθινού, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πρωτοβουλία μας.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στον δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια δίχως διαχωριστικές γραμμές. Κόμμα μας είναι τα Ιόνια Νησιά. Με αυτή τη βασική αρχή αποφασίσαμε την κάθοδό μας στις εκλογές και αυτή θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Απευθύνω κάλεσμα στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, να πάρει τις τύχες του μέλλοντος στα χέρια του! Την επόμενη μέρα, όλοι είναι χρήσιμοι, γιατί το στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας είναι για όλους τους πολίτες. Όλη η αυτοδιοικητική μου πορεία χαρακτηρίζεται από μία κουλτούρα συνεργασίας.

«Αναγκαία και επιβεβλημένη η συνεργασία με το Κράτος και την Κυβέρνηση»

Πώς βλέπετε τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;

Η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και εν προκειμένω της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το κράτος και την Κυβέρνηση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Προσωπικά το έχω κάνει πράξη σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία να συνεργάζομαι με όλους, τόσο με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, όσο και με το κεντρικό κράτος. Χωρίς συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Είμαστε στην ίδια ομάδα και πολύ περισσότερο ένας προορισμός όπως τα Ιόνια Νησιά που συνεισφέρουν σημαντικά κάθε χρόνο στον δημόσιο κορβανά θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους, για να είναι ένας ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός για το καλό του τόπου μας και της εθνικής οικονομίας.

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;

Από τα πρώτα θέματα που θα έρθουν στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο είναι τα θέματα που σχετίζονται με την θωράκιση των νησιών μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα νησιά μας βρέθηκαν στο «μάτι του Κυκλώνα» αφού τα έπληξαν οι κακοκαιρίες, «Βικτώρια», «Ιανός» και «Μπάλλος». Επίσης, θα έχουν υψηλή προτεραιότητα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και βέβαια με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου των νησιών μας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024