Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Τρεπεκλής: Ο πολίτης γνωρίζει καλύτερα σε ποιον εναποθέτει τις ελπίδες του

Γιάννης Τρεπεκλής: Ο πολίτης γνωρίζει καλύτερα σε ποιον εναποθέτει τις ελπίδες του

Ο νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μιλά στα «ΝΕΑ»

Ο δημότης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα σε ποιον εναποθέτει τις ελπίδες του για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του, λέει ο νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ποιο είναι το μήνυμα που έδωσαν στις 15 Οκτωβρίου τα νησιά του Ιονίου;

Το μήνυμα των εκλογών που αποτέλεσε και το διακύβευμα είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν σε ποιες περιφερειακές ή δημοτικές Αρχές εναποθέτουν τη διαχείριση των τοπικών τους πραγμάτων και τις προσδοκίες τους για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών. Με σεβασμό βεβαίως στα κόμματα, που αποτελούν τους πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη βασική αρχή του αυτοδιοικητικού θεσμού, που είναι η αρχή της εγγύτητας. Ο πολίτης, ο δημότης, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα σε ποιον ή σε ποιους εναποθέτει τις ελπίδες του για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση για εσάς; Τι πιστεύετε ότι έκρινε τη νίκη;

Σίγουρα αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και για τους συνεργάτες μου, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που γίναμε ομάδα, υπερκεράσαμε τις δυσκολίες, καταρτίσαμε ένα πειστικό και ελπιδοφόρο πρόγραμμα, που αποτέλεσε την πρότασή μας προς τους πολίτες των Ιονίων νησιών και τελικά η ετυμηγορία των συμπολιτών μας, μας δικαίωσε. Βέβαια η τελική δικαίωση επιθυμώ να έρθει στο τέλος της θητείας μας, με το έργο που θα έχουμε παρουσιάσει και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, γιατί διαθέτουμε μια αξιόμαχη ομάδα και είμαι απολύτως βέβαιος ότι με στοχοπροσήλωση και δουλειά θα τα καταφέρουμε. Το έχουμε πράξει και στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, θα το κάνουμε και τώρα. Θεωρώ ότι η νίκη κρίθηκε, γιατί οι συμπολίτες μας, που διαθέτουν κρίση και ένστικτο, αξιολόγησαν συμπεριφορές, έργο και πράξεις και επέλεξαν το πιο πειστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Αφού ενημερωθούμε για να δούμε τι παραλαμβάνουμε και τι εκκρεμότητες υπάρχουν για έργα που δεσμεύονται από προθεσμίες και επίσης χρηματοδοτήσεις για τις οποίες υπάρχουν προθεσμίες, ώστε να μη χαθεί καμία ευκαιρία και να μη χρονοτριβήσουμε, θα αρχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Βασική προϋπόθεση, που αποτελεί και ανάγκη, είναι η αναδιάταξη και η ανασύνταξη των δυνάμεων της Περιφέρειας, σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να καταστήσουμε απολύτως λειτουργική και αποτελεσματική τη διοικητική μηχανή. Από εκεί και πέρα με δεδομένο ότι και το Ιόνιο τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, θα θωρακίσουμε τα νησιά μας δρομολογώντας τα απαραίτητα έργα. Πάντα στις προτεραιότητές μας είναι η επίλυση των προβλημάτων με τη διαχείριση των απορριμμάτων, της ύδρευσης και αποχέτευσης και του οδικού δικτύου.

Μεγάλο βάρος θα ρίξουμε στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στον τομέα της Υγείας, αν και δεν εμπίπτει άμεσα στις αρμοδιότητές μας, αλλά οφείλουμε να ασκήσουμε πιέσεις να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας, για να σταματήσει το φαινόμενο, οι κάτοικοι των νησιών να γίνονται μετανάστες υγείας.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024