Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα μιας νέας Νυρεμβέργης

Η ώρα μιας νέας Νυρεμβέργης

Η Ισραηλινή αντιπαλαιστινιακή εθνοκάθαρση νεο-ναζιστικού τύπου με πρωταγωνιστή τον Νετανιάχου

Σχεδόν ελάχιστοι οσμίζονταν, ότι ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου σχεδίασε και κατά 90% πέτυχε τη διάλυση των παλαιστινιακών μεσοανατολικών εδαφών και πληθυσμιακών κέντρων.

Τελικά, η παγκόσμια πλειοψηφία, με τιμητικούς προπομπούς τη νεολαία των περισσότερων κρατών του πλανήτη μας, καταδικάζει απερίφραστα και μάλιστα με το αίτημα να λειτουργήσει κατά του Μπεντζαμίν Νετανιάχου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά το πρότυπο της Νυρεμβέργης.

Δεν είναι μόνον η προοδευτική φοιτητική νεολαία που πραγματικά μας έχει εκπλήξει με την δυναμική αντίθεσή της στην νεοναζιστικού τύπου εθνοκαθαρτική συμπεριφορά του Νετανιάχου. Αλλά και το μέγιστο τμήμα των ισραηλινών πολιτών του Τελ Αβίβ.

Η απαράδεκτη σιωπή

Αυτές οι αδιαμφισβήτητες εξελίξεις μαρτυρούν και τα πολλαπλά δείγματα γραφειοκρατικής αδιαφορίας για την εξόντωση των παλαιστινίων και τον εκτοπισμό τους από τα πάτρια παλαιστινιακά εδάφη. Χλιαρό το ενδιαφέρον μέχρι αδιαφορίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Commission Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν, η οποία θα όφειλε να φέρει το θέμα της γενοκτονίας στη Γάζα στην ολομέλεια των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Στον αντίποδα μιας παρόμοιας κίνησης της Φον ντερ Λάϊεν η συμπεριφορά του Γεν. Γραμματέα του «συμμαχικού» ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σιωπηρά συμπλέει με την ατιμώρητη συμπεριφορά τόσο των ισραηλινών στη Γάζα γιατί όχι και η συμπεριφορά του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που κρατεί σε χειμέρια νάρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που κατά το παρελθόν εξέδιδε ψηφίσματα αρκετά ισχυρά για τον περιορισμό των ιμπεριαλιστικών ακροτήτων από κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος ίσως ευρωπαίος πρωθυπουργός που μετονόμασε τις ισραηλινές επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας ως πράξεις «αυτοπροστασίας» των ισραηλινών.

Η ελληνική στάση

Όσο για τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία και εθνοκάθαρση των παλαιστινίων από την κυβέρνηση Νετανιάχου, αρκεί η λέξη του Κυριάκου Μητσοτάκη «αυτοπροστασία». Λέξη που θυμίζει τον Πόντιο Πιλάτο στη δίκη και καταδίκη σε σταυρικό θάνατο του Ιησού του Ναζωραίου. Λέτε να «νίπτει τας χείρας του» πάνω στο ίδιο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Sports in

Το «καλό μήνα» του Ολυμπιακού με τον Τζολάκη και την κούπα του Conference League

Ο Ολυμπιακός ευχήθηκε μέσα από τα social media του καλό μήνα με τον πρωταγωνιστή της ανάρτησης να είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024