Τρίτη 04 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Yakuza: Πώς η φοβερή γιαπωνέζικη μαφία ξέπεσε σε μικροκλοπές καρτών Pokemon

Yakuza: Πώς η φοβερή γιαπωνέζικη μαφία ξέπεσε σε μικροκλοπές καρτών Pokemon

Η Yakuza είχε κάποτε μια τρομακτική, βίαιη φήμη - Αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν νονός της οργάνωσης συνελήφθη για κλοπή καρτών Pokemon!

Οι Yakuza είναι μέλη συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος, των αντίστοιχων γκάνγκστερ ή μελών της ιταλικής μαφίας. Ο αριθμός των μελών της κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1960 όταν οι έφτασε να έχει περισσότερα από 180.000 μέλη.

Στα μέσα ενημέρωσης, οι «γιακούζα» συχνά απεικονίζονται ως τρομακτικές φιγούρες, γνωστές για τα τατουάζ σε όλο το σώμα και τη συμμετοχή σε τοκογλυφία, εκβιασμό και βία.

Μια πρόσφατη σύλληψη, όμως, αμφισβητεί αυτό το στερεότυπο. Το SoraNews24 ανέφερε ότι ο Keita Saito, ένας 39χρονος kanbu, ή νονός, συνελήφθη στα τέλη Απριλίου για μια μικροκλοπή που σχετίζεται με διάρρηξη γραφείου τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κλάπηκαν αντικείμενα αξίας 252.000 γιεν ή 1.621 δολαρίων, τα οποία περιλάμβαναν 25 κάρτες Pokemon.

Το SoraNews24 σημείωσε αύξηση στις κλοπές συλλεκτικών καρτών στην Ιαπωνία λόγω της ελαφριάς, εύκολης μετατροπής τους σε μετρητά και της δύσκολης ιχνηλασιμότητας.

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, είναι εκπληκτικό να βλέπεις ένα μέλος συμμορίας, πόσο μάλλον έναν αρχηγό, να συλλαμβάνεται για μικροκλοπές στην Ιαπωνία, ειδικά δεδομένης της ιστορικής σχέσης της γιακούζα με πιο σοβαρά εγκλήματα.

Στροφή στο οικονομικό έγκλημα

Οι συμμορίες έχουν, τα τελευταία χρόνια, μετακινηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη βία προς τα οικονομικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle (DW), εκτός από το ότι έγινε λιγότερο βίαιη, η συμμετοχή σε συμμορίες μειώνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι αυστηροί νόμοι κατά των συμμοριών, που στοχεύουν τις επιχειρήσεις που συνδέονται με συμμορίες και περιορίζουν την πρόσβαση των μελών σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως πιστωτικές κάρτες και συντάξεις, έχουν μειώσει το οικονομικό κίνητρο για ένταξη, ανέφερε η DW.

Η πανδημία του COVID-19 το επιδείνωσε, ανέφερε το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η μειωμένη ζήτηση για παράνομες δραστηριότητες όπως ο τζόγος, η πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών επηρέασαν τους οικονομικούς πόρους της γιακούζα.

Το να γίνεις yakuza έχει γίνει μια λιγότερο ελκυστική καριέρα για τους νεαρούς Ιάπωνες, όπως είπε ο Τομοχίκο Σουζούκι, ειδικός στη yakuza, στον The Guardian το 2020. «Πρέπει να θυσιάσουν πολλά για να ζήσουν τη ζωή ενός γκάνγκστερ, αλλά για ολοένα και μικρότερες αποδόσεις».

Ο Guardian ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας ενός yakuza είναι πλέον πάνω από 50, με έναν αυξανόμενο αριθμό στα 70 του.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τη Γιουβέντους ο Αλέγκρι (pic)

Παρελθόν από τον πάγκο της Γιουβέντους αποτελεί και επίσημα ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 04 Ιουνίου 2024