Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ιταλός αρχιμαφιόζος συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο

Γαλλία: Ιταλός αρχιμαφιόζος συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο

Ο αρχηγός της τέταρτης δυνατότερης μαφιόζικης οικογένειας της Ιταλίας, συνελήφθη στην Κορσική της Γαλλίας ενώ απολάμβανε το ρομαντικό του δείπνο με μια νεαρή κοπέλα.

Αφεντικό της ιταλικής μαφίας που δραπέτευσε από φυλακή στο Nuoro της Σαρδηνίας τον Φεβρουάριο του 2023 δένοντας σεντόνια μεταξύ τους, συνελήφθη κατά τη διάρκεια ρομαντικού δείπνου στη Γαλλία,

To αφεντικό της ιταλικής μαφίας που δραπέτευσε πέρυσι από φυλακή υψίστης ασφαλείας χρησιμοποιώντας σεντόνια για να κατέβει, συνελήφθη στη Γαλλία όπως μεταδίδει το CNN που επικαλείται τις αρχές της Κορσικής.

Ο Ραντoτάνο συγκαταλέγονταν στους 10 πιο επικίνδυνους φυγάδες της Europol

Ο Μάρκο Ραντουάνο, το 40χρονο αφεντικό της μαφίας του Γκαργκάνο στη νότια ιταλική περιφέρεια της Απουλίας, συνελήφθη την Πέμπτη έξω από ένα πολυτελές εστιατόριο στη Μπαστιά της Κορσικής, όπου δειπνούσε με μια νεαρή γυναίκα.

Λεπτομέρειες σχετικά με την σύλληψη

Εκτός του Ραντουάνο συνελήφθη το δεξί του χέρι, ο Τζιανλουίτζι Τροϊάνο, ο οποίος δραπέτευσε από τον κατ’ οίκον περιορισμό το 2021 αφού αποσύνδεσε το ηλεκτρονικό του βραχιόλι. Συνελήφθη την Πέμπτη στη Γρανάδα της Ισπανίας, ενώ παραλάμβανε ένα δέμα από ένα σημείο εξυπηρέτησης.

Η κοινή επιχείρηση διατάχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας του Μπάρι της Απουλίας και πραγματοποιήθηκε από τους Καραμπινιέρους της ROS και την επαρχιακή διοίκηση της Φότζια της Απουλίας. Στη σύλληψη συνεργάστηκαν επίσης η ισπανική Guardia Civil και η γαλλική Gendarmerie Nationale, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Καραμπινιέρων. Ο Ραντoυάνο συγκαταλέγονταν στους 10 πιο επικίνδυνους φυγάδες της Europol.

Η απόδραση του Ραντουάνο με σεντόνια από το παράθυρο της φυλακής πριν από ένα χρόνο καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η απόδραση διήρκεσε 16 δευτερόλεπτα και διέφυγε με τα πόδια χωρίς να τον αντιληφθούν ή να τον καταδιώξουν οι φρουροί, γεγονός που οδήγησε σε εσωτερική έρευνα της φυλακής υψίστης ασφαλείας.

Αριστερά ο αρχηγός Μάρκο Ραντουάνο και δεξιά ο υπαρχηγός Τζανλουίτζι Τροϊάνο.

Οι ιταλικές αρχές κατάφεραν ένα δυνατό χτύπημα στην τέταρτη πιο ισχυρή μαφιόζικη φαμίλια της χώρας

«Η σύλληψη από την ιταλική αστυνομία στο εξωτερικό δύο επικίνδυνων φυγάδων, του Μάρκο Ραντουάνο και του δεξιού του χεριού Τζανλουίτζι Τροϊάνο, αποτελεί άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι. Ο 40χρονος Ραντουάνο φυλακίστηκε επειδή ήταν το αφεντικό της αγροτικής φατρίας Γκαργκάνο που λειτουργούσε στο πλαίσιο ενός νεαρού και ελάχιστα γνωστού συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος στη Φότζια, στη νότια ιταλική περιφέρεια της Απουλίας, γνωστού ως τέταρτη μαφία.

Εξέτιε ποινή φυλάκισης 24 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή παράνομων όπλων και άλλα εγκλήματα, σύμφωνα με την Europol. Λιγότερο εξελιγμένες από την πλούσια ‘Ndrangheta, την Καμόρα με έδρα τη Νάπολη ή την Κόζα Νόστρα της Σικελίας, η φατρία της Φότζια βασίζονται σε εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις και απειλές προς τους ντόπιους. Τα μέλη της ασχολούνται επίσης με τη διακίνηση ναρκωτικών, τις ένοπλες ληστείες και τις κλοπές οχημάτων και ζώων.

Η Europol δήλωσε ότι ο φυγάς capo βρισκόταν «στην κορυφή της εγκληματικής του οργάνωσης, με ρόλο προωθητή, οργανωτή και αδίστακτου δολοφόνου της ομάδας που ήταν αφιερωμένη στη διάπραξη δολοφονιών, στη διακίνηση ναρκωτικών και στη διαχείριση επιχειρήσεων προστασίας». Ο Ραντουάνο εξέτιε ποινή κάθειρξης 24 ετών για διακίνηση ναρκωτικών όταν δραπέτευσε και καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη μετά την απόδρασή του για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του μαφιόζου Ομάρ Τροτ σε μπαρ μπρουσκέτας στη Βιέστη της Ιταλίας το 2017.

Πηγές: CNN, Times of Malta

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024