Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα 42 δευτερόλεπτα της οργής κι ένας Σέρβος απ' τα Καμίνια

Τα 42 δευτερόλεπτα της οργής κι ένας Σέρβος απ’ τα Καμίνια

Το 8-0 που έκρινε το παιχνίδι στο φινάλε και ο Μιλουτίνοφ που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 3-2 σε μια συγκλονιστική σειρά, με την ομάδα του λιμανιού να νικάει δύο φορές στην έδρα των Καταλανών.

Ο Θρύλος του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε απλά αυτό που είχε υποσχεθεί ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έδωσε μια μάχη επικών διαστάσεων.

Παρατηρώντας κάποιος την εξέλιξη του αγώνα μπορεί εύκολα να ισχυριστεί ότι ήταν ένας «πόλεμος» βγαλμένος από τη… Μέση Γη του Τόλκιν, με πολεμιστές που αρνούνταν να παραδοθούν και πάλευχαν για κάθε μπάλα, για κάθε ριμπάουντ.

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς πήγε εκεί που το ήθελε ο Ολυμπιακός, εξελίχθηκε δηλαδή σε παιχνίδι μιας κατοχής, σε κόντρα μιας φάσης ενός ριμπάουντ. Και για ν’ ακριβολογούμε κρίθηκε μ’ ένα ξέσπασμα 42 δευτερολέπτων με το σκορ στο 49-49.

Αυτά τα 42 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί συνθήκη νίκης και μεγάλης πρόκρισης για την ομάδα του λιμανιού, καθώς το 8-0 που έκαναν οι πειραιώτες διέλυσε την Μπαρτσελόνα.

Ήταν σαν γροθιά πυγμάχου ο οποίος έκρινε πως ήταν η στιγμή για να σηκώσει τα χέρια στο ρινγκ. ‘Ετσι όπώς τα σήκωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαιρετώντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ήταν ένα σερί 8-0 που με βάση την εξέλιξη του αγώνα έμοιαζε εκείνη τη στιγμή απίθανο, καθώς οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα μια διαφορά που προστάτευσαν σαν «κόρη οφθαλμού».

Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε της αναμέτρησης αποδεικνύουν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δυνάμεις για να τραγουδήσουν με τον κόσμο τους, γι’ αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Είχαν δυνάμεις μετά από αυτό που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως η μάχη της φετινής χρονιάς (μέχρι στιγμής βέβαια) για την Ευρωλίγκα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το μεγάλο παιχνίδι κρίθηκε από τις Αρχές που έχει καθιερώσει ο Μπαρτζώκας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και πρώτη Αρχή φυσικά, η άμυνα που έλιωσε την Μπαρτσελόνα. Για να είμαστε όμως δίκαιοι θα πρέπει ν’ αναφερθούμε και στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι «μπλαουγκράνα» καθώς και αυτοί έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν στο αμυντικό τους παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός όμως ευτύχησε να πάρει την τεράστια νίκη πρόκριση γιατί στήριξε το «οικοδόμημα» σε ένα πύργο για να μην ξεχνάμε και τις ιστορίες του Τόλκιν. Αφού αναφερθήκαμε στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία λοιπόν στην «συντροφιά του δαχτυλιδιού», γιατί αυτό είναι ο Ολυμπιακός, μια μεγάλη παρέα μια συντροφιά πολεμιστών.

Πάμε όμως και στον πύργο που έκανε την διαφορά για τους πειραιώτες κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος ήταν χθες βράδυ το λιοντάρι του Ολυμπιακού, ένα θεριό ανήμερο και στις δύο ρακέτες.

Ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» μπήκε στο παιχνίδι για να αλλάξει «τσιπάκι» ο Ολυμπιακός και δεν χωρά αμφιβολία πως άλλαξε όχι μόνο το «τσιπάκι» αλλά όλο τον… σκληρό δίσκο της ομάδας του.

Και τι δεν έκανε ο «Μίλου» στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Δίχως ίχνος υπερβολής τα έκανε όλα και δικαίως αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Όλοι οι παίκτες βοήθησαν για να πάρει ο Ολυμπιακός αυτή την μεγάλη νίκη. Ο Μακίσικ ήταν σούπερ, ο Παπανικολάου ηγετικός και οι υπόλοιποι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Ο Μιλουτίνοφ όμως έκανε την Μπαρτσελόνα άνω – κάτω και διέλυσε τα πλάνα του Γκριμάου.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο Σέρβος γίγαντας έβαλε «υπογραφή» επιστροφής μετά τον τραυματισμό του και το χειρουργείο.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024