Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό Δήμου της Αττικής το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών

Στο πλευρό Δήμου της Αττικής το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών

Πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Ορόσημο για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού αποτελεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος, από το δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή και Διευθύνων Σύμβουλο του «Δημόκριτου» Γεώργιο Νούνεση.

Η συνεργασία των δυο φορέων αναπτύσσεται μεταξύ άλλων στα ακόλουθα πεδία:

  • Στη συνδιοργάνωση και υλοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων ενημερωτικού και ερευνητικού περιεχομένου σε θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΕΚΕΦΕ Δ. και του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
  • Στην επιμέλεια, οργάνωση και παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος από το ΕΚΕΦΕ Δ. προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.
  • Στη συμμετοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού σε διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες κοινού ενδιαφέροντος οι οποίες οργανώνονται και υλοποιούνται από το ΕΚΕΦΕ Δ.
  • Συνεργασία στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και διεκδίκηση ευκαιριών για αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών ερευνητικών κονδυλίων.
  • Ανάπτυξη και υλοποίηση κοινωφελών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς του ΕΚΕΦΕ Δ.  και του Δήμου Παπάγου- Χολαργού.
  • Συμμετοχή στελεχών του ενός μέρους σε γνωμοδοτικά συμβούλια και συμβουλευτικά σώματα του άλλου κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
  • Ανάπτυξη συνεργασίας στο πλαίσιο: ερευνητικών ή/και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της προσφοράς προγραμμάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προγραμμάτων δια βίου μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης και μάθησης, συνεργασίας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και αναλυτικών προγραμμάτων, επισκέψεων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τον κορυφαίο επιστημονικό φορέα της χώρας, αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων του Δήμου μας να αποτελεί συνεργάτη υψηλού επιπέδου εθνικών φορέων παγκόσμιας επιστημονικής γνώσης. Ειδικότερα για τους νέους του Δήμου μας, οι προοπτικές που ανοίγονται είναι μεγάλες δεδομένου ότι η συμφωνία προβλέπει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δικτύωσης»

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024