Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Euro 2024: Για πρώτη φορά φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες

Euro 2024: Για πρώτη φορά φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες

Αυτή είναι η απόφαση που πήρε η UEFA θέλοντας να δώσει και αυτή την επιλογή σε άτομα της LGBTQ+ κοινότητας, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Euro 2024 και η UEFA πήρε μια απόφαση που θα περάσει στην ιστορία αφού για πρώτη φορά σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού θα υπάρχουν φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι τουαλέτες σε ένα γήπεδο ή σε ένα μαγαζί είναι χωρισμένες σε αντρικές γυναικείες. Όσοι, όμως, ταξιδέψουν στη Γερμανία για να παρακολουθήσουν αγώνες του Euro 2024 θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα αφού θα υπάρχουν τουαλέτες και για όσους… δεν προσδιορίζονται ως άντρες ή ως γυναίκες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι τουαλέτες των γηπέδων θα χωρίζονται πλέον σε αντρικές, γυναικείες και ουδέτερες προκειμένου να εξυπηρετούνται άτομα της LGBTQ+ τα οποία δεν αυτοκαθορίζονται δυαδικά.

Αυτή είναι η απόφαση που πήρε η UEFA θέλοντας να δώσει και αυτή την επιλογή σε άτομα της LGBTQ+ κοινότητας, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

«Θέλουμε να αποτρέψουμε και να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και να διασφαλίσουμε ότι προστατεύονται τα δικαιώματα όλων. Το Euro 2024 γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την ένταξη, διασφαλίζοντας ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι κοινότητες και οι μειονότητες μπορούν να είναι μέρος της.

Μέσα στα γήπεδα θα υπάρχουν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, ως μέρος του γεγονότος ότι το Euro 2024 περιλαμβάνει ταυτότητες και εκφράσεις φύλου σε ένα φάσμα που δεν περιορίζεται στη δυαδική έννοια», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της UEFA.

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024