Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση της ΚΕΔΕ για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Πρόταση της ΚΕΔΕ για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Πρόταση για καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταθέτει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας.

Πρόταση για την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και να συμβάλλουν αποφασιστικά  στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα καταθέσει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή(24 Απριλίου) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε το αμέσως επόμενο διάστημα να υποβάλει την πρόταση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«H κυκλοφοριακή αγωγή είναι αναγκαίος πυλώνας της οδικής ασφάλειας»

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, εισηγούμενος το θέμα, η κυκλοφοριακή αγωγή είναι αναγκαίος πυλώνας της οδικής ασφάλειας, καθώς συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, πεζοί, συνεπιβάτες ή ποδηλάτες. Και φυσικά η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ολοκληρωμένης προσέγγισης της οδικής ασφάλειας. Για αυτό τα παιδιά πρέπει να μάθουν από τη μικρή τους ηλικία πως πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο, να διδαχθούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες και να ενημερωθούν για τις συνέπειες αν δεν τους τηρήσουν.

Ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι μέχρι τώρα τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής γίνονται μόνο από την τροχαία σε συνεργασία κάποιες φορές με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία, διότι έχουν περιορισμένο εύρος και είναι προαιρετικά. Και κατέληξε:

«Προτείνουμε λοιπόν, την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάτι που θα συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Sports in

Final Four 2024: Η αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Βερολίνο (pics)

Δείτε «κλικ» από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Βερολίνο, όπου οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν το «παρών» στο τρίτο συνεχόμενο Final Four.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024