Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελεία βάζει η ΚΕΔΕ στην αντιπαράθεση με το ΤΕΕ

Τελεία βάζει η ΚΕΔΕ στην αντιπαράθεση με το ΤΕΕ

Πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να σταματήσει η αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων για το νέο οικοδομικό κανονισμό με το ΤΕΕ.

Με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ απάντησε εκ νέου στην αντίστοιχη του ΤΕΕ, με την διαφορά πως κατά πως φαίνεται δεν θα επανέλθει αναμένοντας όπως λέει την απόφαση του ΣτΕ, για το ζήτημα του νέου οικοδομικού κανονισμού(ΝΟΚ).

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει: «H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναγκάστηκε πρόσφατα να απαντήσει στην απρόκλητη επίθεση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεωργίου Στασινού, ο οποίος, με μια μακροσκελέστατη (3511 λέξεις) ανακοίνωση, στράφηκε εναντίον Δημάρχων που έκαναν το αυτονόητο. Οι Δήμαρχοι αυτοί υπερασπίστηκαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των πόλεών τους.

Στην τεκμηριωμένη και χωρίς μειωτικούς χαρακτηρισμούς απάντηση της ΚΕΔΕ (Παρασκευή 12/4/2024), ανταπάντησε ο κ. Στασινός (Δευτέρα 15/4/2024), με μια νέα, εξίσου μακροσκελή (3050 λέξεις) ανακοίνωση.

Το ΣτΕ έχει τον τελευταίο λόγο

Επανερχόμαστε για τελευταία φορά, με την πεποίθηση ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και συνήθως αποκαλύπτουν αδυναμία επιχειρημάτων. Επισημαίνουμε ότι ισχύει η προηγούμενη απάντησή μας και ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρώτος «ήρξατο χειρών αδίκων».

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα λάβει κάποια στιγμή την τελική απόφαση, με την οποία όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε.

Η ΚΕΔΕ σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ. Οφείλει όμως και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ να σέβεται έμπρακτα τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ βάζει τελεία σε αυτόν τον δήθεν «διάλογο», στην ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024