Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται «ψηφοθηρικό χαρακτήρα» στην υποψηφιότητα Μπελέρη ο Π. Μαρινάκης - «Έχει ισχυρό συμβολισμό»

Αρνείται «ψηφοθηρικό χαρακτήρα» στην υποψηφιότητα Μπελέρη ο Π. Μαρινάκης – «Έχει ισχυρό συμβολισμό»

«Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν ένας άνθρωπος που ανήκε στη Νέα Δημοκρατία, η οικογένειά του είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι στην παράταξη», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Αρνείται ότι η υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας του Φρέντι Μπελέρη έχει «ψηφοθηρικό χαρακτήρα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» αναφορικά με την αποστροφή της Εύης Χριστοφιλοπούλου για τον Φρέντι Μπελέρη είπε ότι, «είναι άδικο να μιλάμε για έναν υποψήφιο, αλλά είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει την παράβαση του κράτους δικαίου, τη μη απονομή δικαιοσύνης. Ο Φρέντο Μπελέρης ήταν ένας άνθρωπος που ανήκε στη Νέα Δημοκρατία, η οικογένειά του είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι στην παράταξη. Είναι ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός. Το ότι ένας άνθρωπος με όλα αυτά που έχει περάσει δημιουργεί κύμα συμπαράστασης, δεν σημαίνει ότι, έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα η υποψηφιότητα».

«Το σημαντικό είναι ο καθένας να κομίζει από τον χώρο του εμπειρία»

Σύμφωνα με τον ίδιο «μας ενδιαφέρει το ποιοι θα πάνε στην ευρωβουλή, αλλά και να έχει μεγάλο ποσοστό ευρωβουλευτών η Νέα Δημοκρατία». Κληθείς να σχολιάσει την ανάθεση περιφερειών από τον πρωθυπουργό προς υπουργούς και το αν τα πρόσωπα έχουν να κάνουν με τα κόμματα που βρίσκονται πιο δεξιά από τη ΝΔ, εκτίμησε πως, «δεν νομίζω ότι ετεροκαθορίζεται τόσο η στρατηγική του πρωθυπουργού από τα άλλα κόμματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε σχετικά με τα άτομα της τηλεόρασης που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ότι «ο καθένας από τους 42 υποψήφιους εκπροσωπεί κάτι άλλο. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που είναι άσημος δεν είναι άξιος. Το σημαντικό είναι ο καθένας να κομίζει από τον χώρο του εμπειρία. Όλα αυτά είναι εφόδια».

Ερωτηθείς για το γιατί άργησαν τόσο οι συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως, «με συγκλόνισαν αυτά που είπε ο πατέρας του Λυγγερίδη. Αυτή η δολοφονία, του νέου παιδιού που πήγε να κάνει τη δουλειά του και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είπαμε τότε ότι, πρέπει να βλέπουμε τα γήπεδα, ότι πρέπει να ξέρουμε ποιος μπαίνει στα γήπεδα. Αλλά, η βία αυτή δεν είναι μόνο μέσα στα γήπεδα, πάει και έξω από τα γήπεδα. Δεν άργησε η Αστυνομία, έκανε αυτό που έπρεπε. Πράγματα που δεν είναι καθήκον μας να τα ξέρουμε. Η διαφορά είναι ότι, αυτό αντιμετωπίστηκε, για πρώτη φορά, συνολικά. Αντιμετωπιζόταν μέχρι τώρα μεμονωμένα».

Ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε πως, «είναι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αστυνομίας. Τώρα ξεκινά μία διαδικασία για τη δικαιοσύνη. Το κοινό χαρακτηριστικό με τη Χρυσή Αυγή είναι ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Το πρώτο είναι ότι, δεν έχουν καμία σχέση με τα γήπεδα αυτά τα άτομα και το δεύτερο είναι ότι, πολλά μικρά παιδιά βλέπουν αυτούς τους τύπους και κακώς τους ζηλεύουν, γιατί δεν βλέπουν συνέπειες, ότι περνούν τα καλύτερά τους χρόνια στις φυλακές».

«Τα τρία πράγματα για την ακρίβεια»

Για το θέμα της ακρίβειας υπογράμμισε ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά φαίνεται ότι, τον κόσμο δεν τον ικανοποιεί αυτό. Άρα, σκύβεις το κεφάλι και κάνεις τρία πράγματα:

– Αύξηση των μισθών σταδιακά, το ξεπάγωμα των τριετιών, αλλά και στοχευμένες δράσεις όπως το επίδομα μητρότητας προς τις αγρότισσες, ενώ κοιτάμε την αύξηση του χρονικού ορίου του επιδόματος μητρότητας στις αναπληρώτριες από 3 έως 9 μήνες

– Στοχευμένες παρεμβάσεις

– Έλεγχοι

Για την αντιπολίτευση ανέφερε πως, «η επαναφορά των λεφτόδεντρων δεν έχει αξία. Το να λες ότι θα μειώσεις φόρους, χωρίς να πει πού θα βρει τα λεφτά, δεν έχει αξία. Εμείς μειώσαμε τους φόρους σε πάνω από 50 κατηγορίες. Όπου μπορούμε δημοσιονομικά, μόνο μειώνουμε φόρους. Πήραμε παραπάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ, μειώθηκαν οι φόροι, αλλά αυξήθηκαν τα έσοδα. Από αυτά τα 400 εκατ. προήλθαν από τον φόρο εισοδήματος, πρώτον γιατί έχουμε μεγαλύτερα εισοδήματα, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας γιατί είμαστε πρωταθλητές στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη».

Υπογράμμισε πως «προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι όσο οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Τέλος, σχολιάζοντας τις επιθέσεις για τον γάμο των ομόφυλων, είπε για τη Νίκη ότι, «ασχέτως το πού ανήκει αυτό το κόμμα, που ήρθε στη Βουλή ως κόμμα της εκκλησίας, που όμως κηρύσσει την αγάπη. Πολλοί άνθρωποι εξαπατήθηκαν» και απηύθυνε κάλεσμα να ακουστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χαρακτηρίζοντας συμβολική την επίσκεψή του με τον πρωθυπουργό στο Δήλεσι.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024