Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος Παμβώτιδας ζήτησε ο δήμαρχος

Τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος Παμβώτιδας ζήτησε ο δήμαρχος

Αφορμή για την τοποθέτησή του αυτή είναι τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου 5092/2024 περί αιγιαλού κτλ.

Τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος Παμβώτιδας ζήτησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Απριλίου.

Αφορμή για την τοποθέτησή του αυτή είναι τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου 5092/2024 περί αιγιαλού, παραλιών και παρόχθιων εκτάσεων ποταμών και λιμνών που αναγνωρίζει έναντι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για διεκδικήσεις τους και διαφορές τους με το κράτος, όσους πολίτες εμφανίζουν εμπράγματα δικαιώματα για συγκεκριμένες εκτάσεις.

Ο δήμαρχος επισήμανε αρχικά ότι ο παραλίμνιος ποδηλατοπεζόδρομος αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τη δημοτική αρχή το οποίο αφορά όλους τους γιαννιώτες καθώς προστατεύει και αναδεικνύει τη λίμνη Παμβώτιδα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε εντάχτηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής την περίοδο 2014-2019 και μέσω του σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης επιδιώχτηκε να υλοποιηθεί η πρώτη φάση του από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι το Πέραμα.

«Όλα αυτά αφορούν το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Από εκεί και πέρα οι υπηρεσίες του δήμου ανέλαβαν να εκπονήσουν τις μελέτες οι οποίες ολοκληρώθηκαν σύννομα λαμβάνοντας υπόψη την τότε νομοθεσία», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Οι κατάλληλες τροποποιήσεις

Διευκρίνισε δε ότι η χάραξη του ποδηλατοπεζόδρομου έγινε μεταξύ κόκκινης και κίτρινης γραμμής με τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας ενώ οι απαλλοτριώσεις έχουν συντελεστεί από το κράτος και το μόνο που έκανε ήταν η σύνταξη των κτηματογραφικών πινάκων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον η νομοθετική εξέλιξη που έχει προκύψει καθώς και όποια άλλη μπορεί να υπάρξει στο μέλλον θα ληφθεί υπόψη από τις υπηρεσίες του δήμου ώστε αν χρειαστεί να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024