Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας εκπαιδεύει δημοσιογράφους για τη σωστή μετάδοση των ειδήσεων

Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας εκπαιδεύει δημοσιογράφους για τη σωστή μετάδοση των ειδήσεων

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ανέλαβε να εκπαιδεύσει δημοσιογράφους ενάντια στην παραπληροφόρηση, αλλά μερίδα του τουρκικού Τύπου κάνει λόγο για προπαγανδιστική προσέγγιση.

Την τέχνη της ορθής μετάδοσης των ειδήσεών του ανέλαβε να διδάξει στους δημοσιογράφους το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, ξεκινώντας χθες Παρασκευή ένα αμφιλεγόμενο, από ορισμένα ΜΜΕ της γείτονος, επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση Αμυντικού Ρεπόρτερ» (στη φωτογραφία από hurriyetdailynews.com, επάνω, η έδρα του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στην Αγκυρα).

«Επικοινωνία στην κοινή γνώμη των δραστηριοτήτων στον τομέα της άμυνας»

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANKA, το οποίο πρόσκειται στην αντιπολίτευση, η εκπαίδευση, που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, διοργανώνεται με στόχο την «αύξηση της αποτελεσματικότητας της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του υπουργείου και των δημοσιογράφων για «την επικοινωνία στην κοινή γνώμη των δραστηριοτήτων στον τομέα της άμυνας».

Ο σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου, υποπλοίαρχος Ζέκι Ακτούρκ, χαιρέτησε τους μελλοντικούς «διαμορφωτές» (sic) της κοινής γνώμης σε θέματα άμυνας, λέγοντας:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε, καθώς επιτελείτε ένα από τα σημαντικότερα δημόσια καθήκοντα για την κάλυψη των αναγκών ενημέρωσης του κοινού, στο υπουργείο μας.

»Αξιολογούμε ότι με τα κέρδη που θ’ αποκτήσετε ως αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης και τις εμπειρίες που θα μεταφέρουν όσοι εργάζονται στον τομέα, θα έχετε την ευκαιρία να μεταδίδετε πιο αποτελεσματικές ειδήσεις στην τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη, αυξάνοντας τις γνώσεις σας και την εμπειρία σ’ έναν δύσκολο τομέα όπως η άμυνα και η ασφάλεια».

Προπαγανδιστική προσέγγιση

Σύμφωνα με την οπτική του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, το πρόγραμμα εκπαίδευσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του στόχο έχει μια ενημερωτική προσέγγιση που θα λειτουργεί ως άμυνα ενάντια στην παραπληροφόρηση.

Ωστόσο, μερίδα του τουρκικού Τύπου επισημαίνει τη λεπτή γραμμή μεταξύ ενημερωτικής και προπαγανδιστικής προσέγγισης, υποδηλώνοντας μια δυσπιστία ως προς το κατά πόσον οι ειδήσεις για την άμυνα και την ασφάλεια θα είναι ακριβείς, καθώς θα εκπληρώνουν συγκεκριμένες στρατηγικές προτεραιότητες.

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024