Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σκληρές μάχες με Ολυμπιακό για τον ευρωπαϊκό τελικό»

«Σκληρές μάχες με Ολυμπιακό για τον ευρωπαϊκό τελικό»

Ο αρχηγός της Φερεντσβάρος, Μπέντεγκουζ Μπουϊντουσό, μιλά στο in.gr για τους ημιτελικούς του European Cup στο χάντμπολ με τον Ολυμπιακό.

Δυο ημιτελικοί Ευρώπης την ίδια ώρα. Το ερχόμενο Σάββατο ο Ολυμπιακός στις 3 το μεσημέρι παίζει στο φαϊναλ φορ του πόλο γυναικών, ενώ η ανδρική ομάδα χάντμπολ αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος στον πρώτο ημιτελικό του European Cup στη Βουδαπέστη. Στιγμές ιστορικές.

Πως όμως αντιμετωπίζουν στην ουγγρική ομάδα τα ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους»; Στο in.gr μίλησε ο αρχηγός της «Φράντι», Μπέντεγκουζ Μπουϊντοσό.

-Τι ξέρεις για τον Ολυμπιακό; Τόσο για τον σύλλογο όσο και για την ομάδα χάντμπολ.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ποδοσφαιρική ομάδα, έχει φανταστικούς οπαδούς, όπως και η Φερεντσβάρος. Εκπληκτική είναι και η ατμόσφαιρα στους αγώνες της ομάδας μπάσκετ της Ευρωλίγκας και η ομάδα της υδατοσφαίρισης παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, με παίκτη της εθνικής Ουγγαρίας, τον Μάρτον Βάμος. Στην περίπτωση της ομάδας χάντμπολ, έχει ελληνικό κορμό και έχει κάποιους ποιοτικούς ξένους παίκτες. Θα μπορούσα να αναφέρω τον πρώην παίκτη της Βέσπρεμ, Ιβάν Σλίσκοβιτς ή επίσης τον Ανχελ Μοντόρο που έπαιζε για την Μπαρτσελόνα. Μοιάζουν λίγο με την πρώτη μας αντίπαλό φέτος την Μπεσίκτας. Περιμένω μια σκληρή μάχη.

-Νιώθετε φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς;

«Είναι απολύτως πενήντα-πενήντα, μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα για να γνωριστούμε σαν αντίπαλοι, προετοιμαζόμαστε με βάση τα βίντεο, αλλά είναι πάντα λίγο δύσκολο, γιατί ο αντίπαλός μας παίζει σχεδόν πάντα πιο γρήγορο και καλύτερο χάντμπολ σε σύγκριση με ότι βλέπεις στα βίντεο. Είμαι σίγουρος ότι η πρόκριση θα κριθεί στην Αθήνα».

-Η ρεβάνς θα γίνει στην Αθήνα. Είναι αυτό ένα μειονέκτημα για εσάς;

«Η εμπειρία του αγώνα με την Τατράν Πρέσοφ μπορεί να είναι χρήσιμη, αφού ξέρουμε ότι μια μονομαχία διαρκεί 120 λεπτά. Παίξαμε εντός το πρώτο ματς όπως τώρα, νικήσαμε μόνο με τρία γκολ, αλλά μετά νικήσαμε και στο Πρέσοφ αν και χάναμε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε μέχρι το τέλος του δεύτερου ματς. Ο Ολυμπιακός είναι αντίπαλος από το πάνω ράφι».

-Είσαι ήδη οκτώ χρόνια στην ομάδα και είσαι η σημαία της. Είναι αυτή η καλύτερη χρονιά;

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνουν αν η σεζόν μας θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Αν κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε τουλάχιστον την τέταρτη θέση στο εθνικό πρωτάθλημα και θα είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης. Θέλουμε πολύ να σηκώσουμε ένα τρόπαιο, είναι σχεδόν καθημερινό θέμα στα αποδυτήρια ότι, όπως και η γυναικεία ομάδα του συλλόγου, θέλουμε να ανεβούμε στην ευρωπαϊκή κορυφή με μεγάλες νίκες».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024