Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Εθελοντές βοηθούν χιλιάδες βατράχους να διασχίσουν τον δρόμο προς τους βιοτόπους τους

Ρωσία: Εθελοντές βοηθούν χιλιάδες βατράχους να διασχίσουν τον δρόμο προς τους βιοτόπους τους

Φορώντας φωσφορίζοντα γιλέκα και κρατώντας πράσινους κουβάδες, οι εθελοντές μαζεύουν προσεκτικά τα αργοκίνητα αμφίβια

Σε μια προστατευόμενη περιοχή στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης εθελοντές βοηθούν χιλιάδες βατράχους να διασχίσουν τον δρόμο για να φθάσουν στους βιοτόπους τους και να αποθέσουν τα αυγά τους.

Χιλιάδες βάτραχοι πέφτουν σε χειμερία νάρκη στη Ρωσία στα βαλτώδη πευκοδάση έξω από την Αγία Πετρούπολη ξυπνώντας την άνοιξη για να μεταναστεύσουν στους βιοτόπους τους και να γεννήσουν στις πεδινές περιοχές κοντά στον Κόλπο της Φινλανδίας, μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω.

Τεράστιος αριθμός εθελοντών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια – Σε 4 ώρες δήλωσαν συμμετοχή 600 άτομα

Για να ολοκληρώσουν τη μικρή αλλά εξαιρετική μετανάστευσή τους, ωστόσο, οι βάτραχοι θα πρέπει να ξεπεράσουν ένα μεγάλο κίνδυνο: την κίνηση σε έναν δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι ιθύνοντες της προστατευόμενης περιοχής απήυθυναν έκκληση για εθελοντές αυτή την άνοιξη, οι οποίοι θα βοηθούν τους βατράχους να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια και οι αρχές εντυπωσιάστηκαν από το ενδιαφέρον που δέχτηκαν.

Μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών στο κάλεσμα

«Ενας τεράστιος αριθμός εθελοντών ανταποκρίθηκε κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες. Εξακόσιοι άνθρωποι γράφτηκαν μέσα σε 4 ώρες», δήλωσε η Νίνο Νατσβαλάτζε, ειδική για τις προστατευόμενες περιοχές της Αγίας Πετρούπολης.

«Μου αρέσει ο εθελοντισμός ως αξία και το να βοηθάω τους βατράχους είναι τρεις φορές καλύτερο» λέει κάτοικος της περιοχής

Φορώντας φωσφορίζοντα γιλέκα, οι εθελοντές περιπολούν τον δρόμο και σταματούν για να μαζέψουν τους αργοκίνητους βατράχους που είναι νωθροί έπειτα από τον μακρύ και βαρύ χειμώνα της Ρωσίας και να τους περάσουν απέναντι – μέσα σε πράσινους κουβάδες – ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

«Μου αρέσει ο εθελοντισμός ως αξία και το να βοηθάω τους βατράχους είναι τρεις φορές καλύτερο. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, ευχάριστο και ευεργετικό τόσο για εσένα τον ίδιο αναφορικά με τον χρόνο που περνάς στο ύπαιθρο, όσο και για την κοινωνία και τη φύση, από το να κάθεσαι στο σπίτι και να παρακολουθείς τηλεόραση», λέει ο κάτοικος της περιοχής Αρτέμ Σεμένοφ.

Μια άλλη εθελόντρια, η Γιούλια Σεργκέεβα, εξηγεί ότι οι βάτραχοι την κάνουν να αισθάνεται πιο κοντά στη φύση και στην κοινότητά της.

«Χαίρομαι πολύ που είχα μια τέτοια τιμή να βοηθήσω αυτά τα υπέροχα ζώα. Οι βάτραχοι θα πολλαπλασιαστούν, θα υπάρξουν περισσότερα μικρά βατραχάκια και το περιβάλλον θα βελτιωθεί, γενικά όλα θα είναι θετικά και απλώς υπέροχα», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024