Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρύνος της Ερήμου Σονόρα: «Μην γλείψετε το συγκεκριμένο είδος βατράχου»

Φρύνος της Ερήμου Σονόρα: «Μην γλείψετε το συγκεκριμένο είδος βατράχου»

Πρόκειται για ένα αμφίβιο που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους φρύνους που έχουν βρεθεί στη Βόρεια Αμερική, με μέγεθος έως και επτά ίντσες

Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται, θα πρέπει να αποφύγουμε να γλείψουμε τον φρύνο της ερήμου Σονόρα, δηλαδή ένα είδος βατράχου που ανήκει στην οικογένεια Μπουφονιντέ (Bufonidae).

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η υπηρεσία του εθνικού πάρκου της Καλιφόρνια θέλησε να προειδοποιήσει τους περαστικούς να είναι προσεκτικοί με το συγκεκριμένο είδος, που είναι γνωστό και ως φρύνος του ποταμού Κολοράντο.

Διαβάστε επίσης: Βάτραχος – Ροκ σταρ παίρνει το όνομά του από… τους Led Zeppelin

Περί τίνος πρόκειται

Πρόκειται για ένα αμφίβιο που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους φρύνους που έχουν βρεθεί στη Βόρεια Αμερική, με μέγεθος έως και επτά ίντσες.

Οι φρύνοι, που βρίσκονται σε όλη τη νοτιοδυτική Αμερική, διαθέτουν ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: Έχουν εξέχοντες παρωτιδικούς αδένες που εκκρίνουν μια ισχυρή τοξίνη, η οποία είναι ικανή να μας προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Αυτό προκύπτει εφόσον αγγίξουμε τον φρύνο ή τον φέρουμε σε επαφή με το στόμα μας.

Έτσι, η οδηγία της υπηρεσίας, σύμφωνα με το CNN, ήταν σαφής: «Παρακαλούμε να αποφύγετε να γλείψετε το συγκεκριμένο είδος». Οι τοξίνες του φρύνου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και για άλλα ζώα εκτός από το ανθρώπινο είδος. Οι τοξίνες που εκπέμπονται από έναν φρύνο της ερήμου Σονόρα, δύνανται να σκοτώσουν ακόμα και έναν ενήλικο σκύλο.

Ωστόσο, μεταξύ των ανθρώπων, οι εν λόγω ουσίες χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπούς. Όταν καπνίζονται, οι τοξίνες του φρύνου προκαλούν ευφορία και έντονες ακουστικές παραισθήσεις. Για αυτόν τον λόγο, η κατοχή του δηλητηρίου του φρύνου, στην Καλιφόρνια θεωρείται παράνομη.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024