Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WaterTok: Tο νέο viral κόλπο του TikTok για να πίνεις 3 λίτρα νερό τη μέρα

WaterTok: Tο νέο viral κόλπο του TikTok για να πίνεις 3 λίτρα νερό τη μέρα

Χιλιάδες χρήστες περιγράφουν λεπτομερώς τις συνταγές τους για το «νερό της ημέρας», οι οποίες περιλαμβάνουν ένα μείγμα από σκόνες και σιρόπια

Το νερό είναι το πιο σημαντικό συστατικό του οργανισμού του ανθρώπου. Το σώμα μας μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες ή ακόμα και μήνες χωρίς συγκεκριμένες βιταμίνες και μέταλλα, αρκετές μέρες χωρίς φαγητό, αλλά μόνο λίγες μέρες χωρίς νερό.

Για την επιδερμίδα, την κυκλοφορία του αίματος, το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και τα μαλλιά το νερό είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμελούν να καταναλώνουν την ποσότητα που χρειάζεται.

Αν και εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, ένα viral trend του TikTok έρχεται για να σας δώσει τη λύση και να σας «πείσει» να καταναλώσετε περισσότερο νερό.

Ο λόγος για το WaterTok, όπου οι χρήστες μετατρέπουν το απλό νερό σε μια πολύχρωμη, γευστική τάση.

Πώς; Εμπλουτίζοντας το με γλυκαντικά, χρώματα και γεύσεις, κάνοντας έτσι την ενυδάτωσή τους πιο ελκυστική και την κατανάλωση να μην μοιάζει τόσο με αγγαρεία.

Χιλιάδες βίντεο με το «νερό της ημέρας»

Στο TikTok υπάρχουν πάνω από 94 χιλιάδες δημοσιεύσεις από χρήστες που περιγράφουν λεπτομερώς τις συνταγές τους για το «νερό της ημέρας», οι οποίες περιλαμβάνουν ένα μείγμα από σκόνες και σιρόπια.

@_pocketfullofsunshine Just found my new obsession #teacher #teachersoftiktok #teachertok #teachertoker #teachervlogger #teachervlog #teacherlife #watertok #watertiktok #drinktok #fyp #fypシ ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

@grandpasyummytoes POV: You’re on WaterTok #watertok #water #drinktok #drinkwater #watertokdrama #h2o ♬ original sound – Lint Licker

Ωστόσο, οδοντίατροι και διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η τάση WaterTok.

«Τα ζαχαρούχα σιρόπια, ειδικότερα, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στα δόντια σας. Όταν καταναλώνετε ζαχαρούχα σιρόπια, η ζάχαρη συνδυάζεται με τα βακτήρια στο στόμα σας και δημιουργεί ένα οξύ που επιτίθεται στο σμάλτο των δοντιών σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα, κοιλότητες και άλλα οδοντιατρικά προβλήματα Εκτός από τη ζάχαρη, ορισμένα αρωματισμένα σιρόπια μπορεί επίσης να περιέχουν οξέα που μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών σας», τονίζουν.

Διαιτολόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι τα γλυκαντικά που υπάρχουν στις σκόνες «μηδενικής ζάχαρης» μπορεί να κάνουν κακό στο έντερο.

Αξίζουν λοιπόν τα αρωματισμένα νερά; Η καθημερινή κατανάλωσή τους θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα λόγω των χημικών πρόσθετων και των τεχνητών γλυκαντικών.

Η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέσετε στο νερό σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εξασφαλίζοντα μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

@lewisdreamhome ☀️DRINK OF THE SUMMER☀️ water + ice + light pineapple juice (i use 6 oz can) + sonic ocean water packet // very sweet but I add ice and water throughout the day. perfect for your next pool day, beach day or even regular day. #drinkofthesummer #fyp #fypシ #sonicoceanwater#watertok #pineapplejuice ♬ Makeba – Jain

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024