Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξηρό σαμπουάν: 7+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε αλλιώς

Ξηρό σαμπουάν: 7+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε αλλιώς

Θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Για πολλές από εμάς, το ξηρό σαμπουάν είναι το πιο σωτήριο προϊόν ομορφιάς. Φρεσκάρει τα μαλλιά και σώζει -προσωρινά, φυσικά- την εικόνα τους εκείνες τις πιεσμένες μέρες που δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε ενώ είναι χρήσιμο και στο styling. Το dry shampoo, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα- όπως:

#1

Ενισχύει τον όγκο των μαλλιών

Εκτός από την απορρόφηση της λιπαρότητας, το ξηρό σαμπουάν δίνει όγκο στα μαλλιά. Η Celebrity Stylist, Christian Wood, των κομμωτηρίων TONI&GUY US ορκίζεται στο ξηρό σαμπουάν όταν θέλει να δώσει υφή στα μαλλιά. Ψεκάστε το στα μαλλιά μετά από το στέγνωμα με πιστολάκι και αμέσως θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο, χωρίς όμως να «βαραίνουν». Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε νωπά μαλλιά: ψεκάστε το στα μήκη και τις άκρες όταν είναι σχεδόν στεγνά για να δείχνουν πιο πλούσια.

#2

Δίνει ματ υφή

Εάν δε σας αρέσει η αίσθηση της λακ στα μαλλιά σας, δοκιμάστε τη λύση του ξηρού σαμπουάν: ψεκάστε το σε όλα τα μαλλιά για να τους δώσετε ματ υφή ώστε να τα βοηθήσετε να μη γλιστράνε -αυτό το tip θα σας λύσει τα χέρια όταν κάνετε πλεξίδες καθώς κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι.

#3

Βοηθάει τα τσιμπιδάκια

Γλιστράνε τα τσιμπιδάκια από τα μαλλιά σας; Ψεκάστε τα μαλλιά σας με dry shampoo και μετά εφαρμόστε τα τσιμπιδάκια στα σημεία που θέλετε -έτσι δε θα γλιστράνε πια και θα μένουν στη θέση τους.

#4

Σώζει τις αφέλειες

Αν έχετε αφέλειες γνωρίζετε ήδη πως η ζέστη δεν είναι το καλύτερό τους, καθώς κολλάνε στο μέτωπο εξαιτίας του ιδρώτα. Το dry shampoo είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγετε αυτή την κατάσταση: ψεκάστε ελαφρά τις αφέλειές σας από την κάτω πλευρά με ξηρό σαμπουάν κι έτσι δε θα ξανακολλήσουν στην επιδερμίδα σας.

#5

Καμουφλάρει τη ρίζα

Αν είστε ξανθιά και η ρίζα έχει κάνει την εμφάνισή της, ένα ξηρό σαμπουάν με χρώμα που ψεκάζεται στις ρίζες μπορεί να τις κρύψει προσωρινά μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο.

#6

Μυστικό για φυσικές μπούκλες

Ένας τρόπος για να κάνετε τις μπούκλες σας να φαίνονται πιο φυσικές είναι να τις ψεκάσετε με ξηρό σαμπουάν, το οποίο θα τις βοηθήσει να διαχωριστούν και να φαίνονται πιο ατημέλητες και άρα πιο φυσικές. Μάλιστα, εάν θέλετε να ξυπνήσετε με messy waves στα μαλλιά, ψεκάστε dry shampoo στα μαλλιά πριν πάτε για ύπνο και είτε κάντε πλεξίδες είτε τυλίξτε τα μαλλιά σας χαλαρά σε έναν κότσο -θα ξυπνήσετε με εκπληκτικό «σώμα» και υφή στα μαλλιά.

#7

Για χέρια που ιδρώνουν

Εάν τα χέρια σας έχουν την τάση να ιδρώνουν εύκολα και να γλιστράνε συνέχεια, ψεκάστε λίγο dry shampoo στις παλάμες σας και τρίψτε τις μεταξύ τους. Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει και στο γυμναστήριο όταν πρόκειται να σηκώσετε βάρη ή να κάνετε yoga ή pilates reformer και θέλετε να κρατιέστε σταθερά.

+1

Κατά των λεκέδων

Ναι, σωστά διαβάσατε! Το dry shampoo (χωρίς χρώμα, φυσικά) μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε για να εξαφανίσετε έναν λεκέ από λάδι στο ρούχο σας! Ψεκάστε το στο σημείο και αφήστε το να απορροφήσει το λάδι μέχρι να το βάλετε στο πλυντήριο.  Επίσης, εάν τα αθλητικά ή τα φλατ παπούτσια σας έχουν λεκέδες από ιδρώτα, ψεκάστε λίγο dry shampoo και αφήστε τα όλη τη νύχτα το επόμενο πρωί θα δείχνουν -και θα μυρίζουν- τέλεια.

Πηγή Vita.gr

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024