Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μεγάλα ραντεβού του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα (vids)

Τα μεγάλα ραντεβού του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα (vids)

Τι έχει συμβεί στα προηγούμενα μεγάλα παιχνίδια που έχουν κριθεί να δώσουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους; Δύο τελικοί, συνολικά τρία Final Four και μία επική σειρά.

Η κανονική περίοδος της Euroleague μας αποχαιρέτησε. Το παζλ των πλέι οφ έχει σχεδόν συμπληρωθεί. Οι έξι πρώτες ομάδες περιμένουν τις άλλες δύο που θα προκύψουν από το πλέι ιν. Ήδη γνωρίζουμε τα δύο πρώτα ζευγάρια. Ο Ολυμπιακός με την Μπαρτσελόνα και η Φενέρμπαχτσε με τη Μονακό.

Ανά τα χρόνια στο ευρωπαϊκό στερέωμα οι Ερυθρόλευκοι και οι Καταλανοί έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε αρκετά ματς. Όμως τεράστια σημασία είχαν ουσιαστικά τα τέσσερα. Οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί τρεις φορές σε Final Four, με δύο εξ αυτών να είναι στον τελικό και μία στον ημιτελικό. Συν φυσικά τη σειρά του 2015 με φόντο τη Μαδρίτη.

Το ρεκόρ των Πειραιωτών λοιπόν σε αυτά τα παιχνίδια είναι 3-1 (εστιάζουμε στο Game 4 με την Μπάρτσα). Μία νίκη σε τελικό, μία σε ημιτελικό και μία στο έσχατο ματς με τους «μπλαουγκράνα» στο ΣΕΦ για τα πλέι οφ. Με τους Ισπανούς να μετρούν μία νίκη σε τελικό. Πάμε να τα δούμε…

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-58: Το έπος της Ρώμης

Ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο ραντεβού τους ήρθε το 1997. Στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι Ερυθρόλευκοι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο είδαν τον Ντέιβιντ Ρίβερς να κάνει το καλύτερο τριήμερο της καριέρας του, οδηγώντας τους στη νίκη με 73-58 και φυσικά στο πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους μετά από δύο άστοχες προσπάθειες.

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 86-68: Δεύτερος τίτλος για τους Καταλανούς

Πέρασαν 13 χρόνια για πέσουν ξανά αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Αυτή τη φορά τοποθεσία ήταν μια άλλη όμορφη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το Παρίσι. Τελικός Euroleague για το 2010, με τον Ολυμπιακό να έχει στον πάγκο του τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Εν τέλει η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο επικρατώντας με 86-68 και κατακτώντας το δεύτερό της τρόπαιο μετά το 2003.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 68-64: Έτσι άνοιξε ο δρόμος για το θαύμα της Πόλης

Δύο χρόνια μετά η συνάντηση θα ήταν ξανά σε Final Four. Όχι όμως σε τελικό, αλλά σε ημιτελικό. Το 2012 ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πετύχει τον στόχο του. Μια νεαρή ομάδα που είχε φτάσει στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης. Στο παιχνίδι όμως ο Σπανούλης και η παρέα του έδειξαν ότι δεν είχαν πάει απλά για τη συμμετοχή. Ήταν μπροστά σχεδόν σε όλο το ματς και με το τελικό 68-64 πέρασαν στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Η συνέχεια γνωστή σε όλους…

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 71-68: Η μέρα του Άι Γιώργη

Θα μπορούσαμε να βάλουμε όλη τη σειρά του 2015. Όπως και τότε η Μπαρτσελόνα είχε το πλεονέκτημα έδρας. Νίκησε στο πρώτο με 73-57, για να έρθει ο Ολυμπιακός να κάνει το μπρέικ με το 76-63. Τρίτο ματς στο ΣΕΦ και οι Ερυθρόλευκοι κάνουν αυτό που πρέπει για το 73-71. Και φτάνουμε στο περίφημο Game 4. Του Αγίου Γεωργίου. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν την τελευταία κατοχή με το σκορ στο 68-68. Το σύστημα εκτελείται και ο Γιώργος Πρίντεζης εκτελεί τους Καταλανούς για το 71-68 κάνοντας το καλύτερο… κέρασμα. Το εισιτήριο για το Final Four της Μαδρίτης.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024