Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε χτες (12/4) με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στα playoffs, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα και Μακάμπι ή Μπασκόνια αντίστοιχα.
Λίγο πριν τις μάχες για τα play in και play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης, to10.gr σας παρουσιάζει ποιοι κέρδισαν το βραβείο του MVP στις 34 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.
Για τον Ολυμπιακό, ο Άλεκ Πίτερς το κατέκτησε την 1η αγωνιστική και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ την 4η και την 22η. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είδε τους Ματίας Λεσόρ (3 φορές) και Κώστα Σλούκα (2 φορές) να κερδίζουν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.
Αναλυτικά οι 34 MVP των αγώνων της κανονικής περιόδου της Euroleague:
Round 1: Άλεκ Πίτερς (Ολυμπιακός) – 31 PIR
Round 2: Γκέρσον Γιαμπουσέλε (Ρεάλ Μαδρίτης) – 39 PIR
Round 3: Τόκο Σενγκέλια (Βίρτους Μπολόνια) – 32 PIR
Round 4: Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός) – 30 PIR
Round 5: Ματίας Λεσόρ (Παναθηναϊκός AKTOR) – 31 PIR
Round 6: Τόκο Σενγκέλια (Βίρτους Μπολόνια) – 30 PIR
Round 7: Φακούντο Καμπάσο (Ρεάλ Μαδρίτης) – 39 PIR
Round 8: Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (Μπασκόνια) – 29 PIR
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μπράντον και Ντάμιεν Τζέφερσον πέτυχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα κι έτσι η Καρδίτσα νίκησε τον Προμηθέα με 95-79 και «κλειδώνοντας» την παραμονή της.
Μεγάλο το ενδιαφέρον στη μάχη της 5ης θέσης στα πλέι οφ της Super Leaugue, μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του Βόλου με 3-2. και την ήττα του Λεβαδειακού με 2-0 από τον ΟΦΗ.