Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ - Ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ – Ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας  με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να μονοπωλούν τη συζήτηση μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας και καθορίστηκε ο ρόλος της χώρας μας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη η «Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης

Επίσης, η χώρα μας, παραμένει ακλόνητα «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» και υπογραμμίζει την ανάγκη «αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση, εκτιμούν ότι βαίνουμε προς αποκλιμάκωση της κατάστασης και θεωρούν πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης.

Επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια να επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Ν. Δένδιας, που λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Κινητικότητα πριν τη συνεδρίαση.

⇒ Το Ιράν δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του έναντι οποιασδήποτε νέας επίθεσης, αν χρειαστεί και την επόμενη φορά η επίθεση θα είναι «δέκα φορές ισχυρότερη».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024