Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Brooke Shields μετανιώνει που ήταν «καλό κορίτσι»: «Πέρασα καιρό υποτιμώντας τον εαυτό μου»

Η Brooke Shields μετανιώνει που ήταν «καλό κορίτσι»: «Πέρασα καιρό υποτιμώντας τον εαυτό μου»

«Πέρασα καιρό υποτιμώντας τον εαυτό μου»

Η Brooke Shields έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια πρέσβειρα της γυναικείας ψυχικής υγείας και ευεξίας, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της «Beginning is Now».

Στο πλαίσιο αυτό, η 58χρονη έδωσε μια νέα ομιλία όπου παραδέχτηκε ότι «πέρασα πάρα πολύ καιρό μειώνοντας τον εαυτό μου, κάνοντάς τον τόσο μικρό ώστε να μη μοιάζω απειλητική. Και όταν το κάνεις για αρκετό καιρό, αρχίζεις, κατά κάποιον τρόπο, να το πιστεύεις. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Έπρεπε να εκπαιδεύσω στον εαυτό μου να μη με μειώνω και να μη με τρομάζουν όσοι φωνάζουν πιο δυνατά από εμένα».

Δεν έμαθε να υπερασπίζεται τον εαυτό της

Η ίδια πρόσθεσε ότι, μεγαλώνοντας ως γυναίκα, δεν έμαθε να υπερασπίζεται τον εαυτό της. «Δεν μας έμαθαν ότι γνωρίζουμε το σώμα μας καλύτερα από άλλους. Δεν προβλέπεται από το αφήγημα». Τουλάχιστον σήμερα μοιράζεται αυτές τις συνειδητοποιήσεις με τις κόρες της, την 20χρονη Rowan και τη 17χρονη Grier. «Πρέπει να συζητήσεις μαζί τους, για το σώμα τους, για ό,τι συμβαίνει σε αυτό, για ό,τι νιώθουν. Είναι ένας ασταμάτητος διάλογος ώστε να μάθουν τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν και στον επαγγελματία υγείας».

Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπλήρωσε, «πρέπει να τους μάθεις να είναι σε θέση να υπερασπίζονται τον εαυτό τους» ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους γιατί «κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς την αληθινή ιστορία του άλλου και τι περνάει. Για μένα η ταπεινότητα ήταν ο τρόπος με τον οποίο μπορούσα να γίνω αποδεκτή, αρεστή, να με προσλάβουν σε μια δουλειά. Έκανα όλα αυτά τα πράγματα, σαν καλόκορίτσι. Αλλά όταν φτάνεις να μειώνεις τον εαυτό σου, αρχίζει να μη σου κάνει καλό».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AARP (@aarp)

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @brookeshields / Instagram

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024