Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Το ισραηλινό καθεστώς βρίσκεται σε «πρωτοφανή απομόνωση» λέει ο Ισμαήλ Χανίγια

Χαμάς: Το ισραηλινό καθεστώς βρίσκεται σε «πρωτοφανή απομόνωση» λέει ο Ισμαήλ Χανίγια

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, λέει ότι τα όσα συμβαίνουν στους διαδρόμους της διπλωματίας δείχνουν «μια άνευ προηγουμένου απομόνωση» για το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ, το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, δεν είναι πλέον όπως ήταν κάποτε και η εικόνα του έχει καταρρεύσει», δήλωσε ο Ισμαήλ Χανίγια στο Al Mayadeen την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής της Χαμάς ανέφερε ότι «οι σφαγές και τα εγκλήματα που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή στη Γάζα αντανακλούν τη στρατηγική αποτυχία της, αφού δεν πέτυχε τους διακηρυγμένους στόχους του πολέμου». Πρόσφατα το Ισραήλ έριξε πύραυλο κατά των παιδιών του, ενώ συνέλαβε και την αδερφή του, με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ξεκαθάρισε ότι «η ισραηλινή κατοχή δεν έχει εξοντώσει τη Χαμάς και δεν πρόκειται να την εξοντώσει, επισημαίνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ανακτήσει τους αιχμαλώτους της που κρατούνται στη Γάζα και δεν πρόκειται να τους ανακτήσει παρά μόνο μέσω μιας έντιμης συμφωνίας».

«Η Χαμάς θα τηρήσει τους όρους των διαπραγματεύσεων»

«Η παλαιστινιακή ομάδα αντίστασης τηρεί τους όρους της στις διαπραγματεύσεις και δεν θα συμμετάσχει σε καμία συμφωνία με το Ισραήλ χωρίς την εκπλήρωσή τους», πρόσθεσε.

Ο Χανίγια τόνισε την «επιμονή της Αντίστασης στην ανάγκη κήρυξης μόνιμης και σαφούς κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα» ως μια εκπεφρασμένη κόκκινη γραμμή.

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε στις εικασίες των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι «η ισραηλινή δολοφονία των γιων και των εγγονών του έχει στόχο να πιέσει τη Χαμάς να χαλαρώσει τις απαιτήσεις της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός«, υπογραμμίζοντας ότι »αυτό δεν θα συμβεί».

Ο Χανίγια έχασε πρόσφατα τρεις γιους και τέσσερα εγγόνια σε επίθεση του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα, την ώρα που μετέβαιναν σε φιλικό σπίτι για την γιορτή Eid al-Fitr που υποδηλώνει το τέλος του Ραμαζανιού.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024