Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας για δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Οι αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας για δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Αν οι άδειες έχουν ήδη χορηγηθεί θα αφαιρούνται, ενώ δεν θα εκδίδονται νέες

Την ώρα που σε όλη τη χώρα καταγράφονται διαρκώς περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με 93 επεισόδια και 48 συλλήψεις μόνο χθες, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) μελετά αλλαγές και προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει το δραματικό φαινόμενο.

Οι αστυνομικοί θα αφαιρούν άμεσα το όπλο από τον φερόμενο δράστη, ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που αναφέρονται στο υπηρεσιακό έγγραφο που συνέταξε η ηγεσία της Αστυνομίας και διαβιβάστηκε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και οι οποίες αφορούν στις άδειες οπλοφορίας όταν ο κάτοχός τους εμπλέκεται σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως φαίνεται στο έγγραφο με τίτλο «Ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας», δίνονται εντολές στο προσωπικό της αστυνομίας να αφαιρούν την άδεια οπλοφορίας αλλά και το όπλο σε άτομα που έχουν απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία και να μην χορηγούν νέες άδειες οπλοφορίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 30 Απριλίου οι υπηρεσίες θα πρέπει να αναφέρουν των αριθμό των όπλων που αφαίρεσαν από άτομα που έχουν απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία.

Οι αλλαγές

Σύμφωνα με τη νέα διαταγή, ισχύουν μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, δύναται αφενός να αρνηθούν τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας, και αφετέρου να ανακαλέσουν ήδη χορηγηθείσες, σε άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ποινική δίωξη ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα ,μεταξύ άλλων και αυτών περί ενδοοικογενειακής βίας.

β) δεν χορηγούνται άδειες οπλοφορίας σε όποιον δεν παρέχει τα εχέγγυα ασφαλούς φύλαξης και χρήσης των όπλων.

γ) οι αστυνομικοί προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σε κάθε συντρέχουσα περίπτωση να αφαιρείται άμεσα το όπλο από το φερόμενο δράστη, ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε (ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι), είτε αυτή έχει λήξει, είτε είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας , σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν 93 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, συνελήφθησαν 48 άτομα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε 110 κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024