Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο Χανίγε είπε στο Al Jazeera τα παιδιά του επισκέπτονταν συγγενείς για τη γιορτή της λήξης του Ραμαζανιού στο στρατόπεδο Shati στη βόρεια Γάζα όταν έγιναν στόχος.

Νεκροί έπεσαν έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις γιοι και αρκετά εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Shehab, που πρόσκειται στη Χαμάς.

Μιλώντας στο Αl Jazeera, ο ηγέτης της Χαμάς επιβεβαίωσε τη δολοφονία και είπε ότι οι νεκροί γιοι είναι οι Χαζέμ, Αμρί και Μοχαμάντ.

Είπε επίσης ότι πολλά από τα εγγόνια του σκοτώθηκαν επίσης στην ισραηλινή επίθεση, μιλώντας για δεκάδες συγγενείς του που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μέχρι στιγμής.

«Μέσα από το αίμα των μαρτύρων και τον πόνο των τραυματιών, δημιουργούμε ελπίδα, δημιουργούμε το μέλλον, δημιουργούμε ανεξαρτησία και ελευθερία για τον λαό μας και το έθνος μας», είπε ο ηγέτης της Χαμάς.

Ο Χανίγε είπε στο Al Jazeera τα παιδιά του επισκέπτονταν συγγενείς για τη γιορτή της λήξης του Ραμαζανιού στο στρατόπεδο Shati στη βόρεια Γάζα όταν έγιναν στόχος. Ο αρχηγός της Χαμάς αποδοκίμασε αυτό που περιέγραψε ως ωμότητα του Ισραήλ, αλλά τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι ηγέτες δεν θα υποχωρήσουν εάν στοχοποιηθούν οι οικογένειες και τα σπίτια τους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο εγκληματίας εχθρός οδηγείται από το πνεύμα της εκδίκησης και το πνεύμα της δολοφονίας και της αιματοχυσίας και δεν τηρεί κανένα πρότυπο ή νόμο», είπε ο Χανίγε, προσθέτοντας ότι 60 μέλη της οικογένειάς του έχουν σκοτωθεί από το έναρξη του πολέμου.

«Έχουμε δει [το Ισραήλ] να παραβιάζει τα πάντα στη γη της Γάζας. Γίνεται πόλεμος εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Υπάρχει μαζικός εκτοπισμός»

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024