Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κορυφαίος σχεδιαστής «ονείρων» Πάολο Πινινφαρίνα πέθανε σε ηλικία 65 ετών

Ο κορυφαίος σχεδιαστής «ονείρων» Πάολο Πινινφαρίνα πέθανε σε ηλικία 65 ετών

Ο πρόεδρος του Ομίλου Πινινφαρίνα, σχεδιαστής ονειρεμένων αυτοκινήτων και ένας εκ των κορυφαίων βιομηχανικών σχεδιαστών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

ΟΠάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρος του ομίλου Pininfarina, πέθανε σήμερα στο Τορίνο. Ήταν 65 ετών. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η σύζυγός του Ιλάρια ήταν παρούσα, μαζί με τη μητέρα του Τζόρτζια Τζιανόλιο και τα πέντε παιδιά του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σίλβιο Ανγκόρι, δήλωσε: «Είμαστε όλοι εξαιρετικά ευγνώμονες στον Pininfarina για την εξαιρετική συμβολή του στην εταιρεία και για το γεγονός ότι πάντα υποστήριζε με πάθος την ιστορία και την εταιρική μας ταυτότητα – τόσο όσον αφορά το στυλ όσο και τις ηθικές και συμπεριφορικές επιλογές».

Γεννημένος στο Τορίνο στις 28 Αυγούστου 1958, ο Πάολο Πινινφαρίνα πέρα από μέλος της διάσημης ιταλικής οικογένειας, ήταν μηχανικός και βιομηχανικός σχεδιαστής. Ο παππούς του Battista ίδρυσε την Carrozzeria Pinin Farina το 1930, έναν οίκο σχεδιασμού του οποίου η συμβολή στην εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι ανυπολόγιστη.

Εκ των κορυφαίων σχεδιαστών του brand, η δουλειά του δεν αφορούσε μονάχα αυτοκίνητα.

Η διαδοχή που κανείς δεν περίμενε

Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Αντρέα σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε τη Vespa του κοντά στην έδρα της εταιρείας στο Cambiano τον Αύγουστο του 2008, ο Πάολο Πινινφαρίνα βρέθηκε ξαφνικά πρόεδρος. Αλλά είχε τα κατάλληλα προσόντα και κάτι περισσότερο. Μετά την αποφοίτησή του από το Πολυτεχνείο του Τορίνο με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού, ο Πάολο εργάστηκε για τις Cadillac, Honda και GM πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση το 1982.

Αν και είναι περισσότερο γνωστή για την βελτίωση και τον σχεδιασμό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Pininfarina είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό περισσότερων από 600 αυτοκινήτων, η εταιρεία είναι επίσης μια δύναμη βιομηχανικού σχεδιασμού.

Ο Πάολο Πινινφαρίνα ήταν ειδικός στους τομείς του σχεδιασμού επίπλων, αρχιτεκτονικού, ναυτικού και αεροναυτικού σχεδιασμού. Ήταν ήσυχος, πιο στοχαστικός χαρακτήρας από τον αδελφό του και ισχυριζόταν ότι κληρονόμησε την αίσθηση της ηρεμίας του πατέρα του Σέρτζιο.

H εξειδίκευση της Pininfarina δεν ήταν τα αυτοκίνητα. Στην ουσία κατασκεύαζε όνειρα.

Η ψυχραιμία που έσωσε την εταιρεία

Αυτό, όπως είπε, ήταν χρήσιμο στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν το οικονομικό κραχ του 2008. Ήταν επίσης υπερήφανος για τις γνώσεις που είχε αποκτήσει εκτός του κόσμου των αυτοκινήτων.

«Ο Μπατίστα ήταν μια εξαίρεση, ένας στο εκατομμύριο, είχε πει σε συνέντευξή του. Για να πετύχεις ως ακραίος, χρειάζεσαι τρία πράγματα: ταλέντο, αφοσίωση και να έχεις γεννηθεί τη σωστή στιγμή και να έχεις μεγαλώσει στο σωστό μέρος. Γεννήθηκε το 1893, στο Τορίνο, γεννήθηκε μαζί με το αυτοκίνητο και περιτριγυρισμένος από άλλους ταλαντούχους ανθρώπους που εξερευνούσαν το μέλλον του αυτοκινήτου».

«Με αυτά τα τρία πράγματα, η επιτυχία ήρθε». Στον κόσμο του αυτοκινήτου, ο Πάολο Πινινφαρίνα ήταν ένας σχεδιαστής που τίμησε την εικόνα του πιο διάσημου σχεδιαστικοί οίκου αυτοκινήτων στον κόσμο.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024