Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pininfarina Battista Edizione Nino Farina: Δεσμοί αίματος

Pininfarina Battista Edizione Nino Farina: Δεσμοί αίματος

Η Automobili Pininfarina παρουσιάζει μια νέα έκδοση του Battista αντλώντας έμπνευση από τον "συγγενή" με τον ιταλικό οίκο πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή της F1

Ήταν το 2019 όταν ο Pininfarina από το νέο status του ως κατασκευαστή αυτοκινήτων παρουσίασε το πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής του, το Battista ένα υπερβατικό supercar με την υπογραφή του σχεδιαστικού οίκου και κινητήρα δια χειρός Rimac.

H έκδοση παραγωγής ακολούθησε το 2022 και πλέον η Pininfarina Automobili αποφάσισε να επιδοθεί σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα, στη δημιουργία μιας νέας ειδικής έκδοσης σχεδιασμένης να αποτίσει φόρο τιμής τόσο στην ιστορία του ιταλικού οίκου όσο και στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό η έκδοση υιοθετεί την ονομασία Battista Edizione Nino Farina. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της F1, ο Nino Farina υπήρξε ο πρώτος οδηγός που κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή F1 εν έτει 1950, οδηγώντας Alfa Romeo στο πρώτο επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών της FIA.

Εκτός από τον συγκεκριμένο τίτλο ο Nino Farina ήταν ανιψιός του Battista Farina ιδρυτή του οίκου Pininfarina και το όνομα του οποίου επελέγη αυτονόητα για να βαφτίσει για το πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της Automobili Pininfarina.

Πέρα από τα δάνεια και… αντιδάνεια στην ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης, οι επιρροές του Nino Farina και της νικηφόρας Alfa Romeo στην νέα παραλλαγή του ιταλικού supercar προκύπτουν από τους ιδιαίτερους χρωματισμούς κόκκινου Rosso Niro σε συνδυασμό με λευκές Bianco Sestriere και μπλε Iconia Blu λεπτομέρειες.

Την εικόνα συμπληρώνουν το μαύρο χρώμα της οροφής και του άνω μέρους των θυρών αλλά και τα γυμνά ανθρακονήματα σε καθρέφτες και αεροδυναμικά στοιχεία ενώ το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης ολοκληρώνεται από ένα σετ τροχών με χρυσή απόχρωση και γραφικά με τον αριθμό 01 σε ανάμνηση της νίκης του Nino Farina.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το άφθονο δέρμα ενώ ο ιταλικός οίκος έχει επιλέξει το μαύρο χρώμα για το κάθισμα του οδηγού και το μπεζ για αυτό του συνοδηγού με τα απαραίτητα διακριτικά Nino Farina σε αμφότερα. Μπλε και κόκκινες πινελιές σε συνδυασμό με ανθρακονήματα και αλουμίνιο συμπληρώνουν τις γενναιόδωρες επενδύσεις του εσωτερικού.

Να σημειωθεί ότι το Battista Edizione Nino Farina θα κατασκευαστεί σε μόλις αντίτυπα κάθε ένα από τα οποία θα φέρει εγχάρακτη μια διαφορετική ανάμνηση από τον αγωνιστικό βίο του Nino Farina με αποτέλεσμα κανένα από τα αντίτυπα να μην είναι πανομοιότυπο με τα υπόλοιπα.

Εκεί όπου δεν υπάρχουν αλλαγές είναι στο ηλεκτρικό σύνολο που εφοδιάζει την ειδική έκδοση και αποτελείται από τέσσερεις ηλεκτροκινητήρες -έναν για κάθε τροχό- συνδυαστικής ισχύος 1.904 ίππων. Τα μοτέρ τροφοδοτούνται από μπαταρία 120 kWh οι οποίες υπόσχονται αυτονομία πέριξ των 480 χλμ. Το σημαντικότερο όμως με δεδομένη την supercar περίσταση είναι ότι η επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα συντελείται σε 2,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 350 χλμ./ώρα, μεγέθη που καθιστούν το Battista ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι η Edizione Nino Farina θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της με «σάρκα και οστά» στο φεστιβάλ του Goodwood που ανοίγει αυλαία στις 13 Ιουλίου επιχειρώντας και τη διάσημη ανάβαση. Αυτό που δεν έχει ανακοινώσει η Automobili Pininfarina είναι η τιμή της νέας έκδοσης αν και με δεδομένο ότι το τίμημα για την «απλή» έκδοση του ιταλικού supercar ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ, αυτονόητα η Edizione Nino Farina θα αξιώνει ακόμα περισσότερα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024