Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Pininfarina B95: Ηλεκτρική barchetta υψηλού προφίλ

Pininfarina B95: Ηλεκτρική barchetta υψηλού προφίλ

O ιταλικός οίκος και εσχάτως κατασκευαστής αυτοκινήτων με αφορμή τους προσεχείς εορτασμούς για τα 95 χρόνια από την ίδρυσή του παρουσιάζει την πρώτη ηλεκτρική hyper barchetta στον κόσμο ακολουθώντας την "roofless" ελιτιστική τάση που αποκτά ολοένα και περισσότερα μέλη

Ο Pininfarina δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την αφορμή του Monterey Car Week την οποία επέλεξε προκειμένου να τιμήσει τα 95 χρόνια από την ίδρυσή του ως σχεδιαστικού οίκου, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πρώτη ηλεκτρική hyper Barchetta στον κόσμο.

To Β95 όπως ονομάζεται το μοντέλο από το πρώτο γράμμα της λέξης Barchetta και τον επετειακό αριθμό 95 βασίζεται στο Battista από το οποίο «στερεί» την οροφή σε μια speedster γοητευτική υλοποίηση η οποία θα περάσει στην παραγωγή από το 2025 οπότε και συμπληρώνονται τα 95 χρόνια από την ίδρυση της Pininfarina S.p.A.

«Πρόκειται για το πλέον συναρπαστικό κεφάλαιο της Automobili Pininfarina. To B95 αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της Pininfarina ως αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρουσιάζουμε το hyper GT Battista Edizione Nino Farina και το PURA Vision Concept που δίνουν το παρών μαζί με τη νέα Barchetta με την οποία αποδεικνύουμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη καινοτόμα σχεδιαστικά μοτίβα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Automobili Pininfarina, Paolo Dellacha.

Όπως και κάθε ένα από τα μοντέλα της «νέας» Αutomobili Pininfarina, το Β95 θα υπακούσει στις ίδιες αξίες αποκλειστικότητας με την παραγωγή του να αριθμεί μόλις 10 αντίτυπα κάθε ένα από αυτά προσαρμοσμένα στις αισθητικές προτιμήσεις του εκάστοτε αγοραστή της όπως επιβάλει άλλωστε και το τίμημα που αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν και το οποίο θα αγγίζει τα 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Πλην της πλήρους απουσίας οροφής αλλά και παρμπρίζ, ο ιταλικός οίκος έχει φροντίσει να διαχωρίσει το B95 από το Battista χάρη στους νέους σχεδιασμού τροχούς από σφυρήλατο αλουμίνιο με διάσταση 20 ίντσες μπροστά και 21 πίσω ενώ ιδιάζοντες είναι και οι χρωματισμοί με τα χρώματα που έχει επιλεγεί για το αντίτυπο που παρουσιάζεται στo πλαίσιο του Monterey Car Week, να «ακούν» στις ονομασίες Bronzo Superga και Giallo Arneis στο μπροστινό τμήμα και με τον αριθμό 95 σε περίοπτη θέση και με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.  Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζει το γυμνό ανθρακόνημα, υλικό από το οποίο αποτελούνται το μπροστινό splitter και o περίτεχνος αεροδυναμικός διαχύτης στο πίσω τμήμα.

Αντιστοίχως το εσωτερικό υπόσχεται να αποτελέσει την επιτομή ενός αγωνιστικού που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και στον φουτουρισμό με το ανθρακόνημα και το δέρμα να έχουν τον πρώτο λόγο στον ταμπλό και τις μεταρετρό επενδύσεις στα καθίσματα που συμπληρώνονται από λεπτομέρειες αλουμινίου.

Όπως και το Battista, το Β95 εφοδιάζεται με ένα κουαρτέτο ηλεκτροκινητήρων συνδυαστικής ισχύος 1.900 ίππων και 2.430 Nm ροπής που σε συνάρτηση και με τις υπόλοιπες προδιαγραφές της hyper Barchetta υπόσχονται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,0 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 310 χλμ./ώρα.

Με δεδομένες τις παραπάνω επιδόσεις αλλά και την πλήρη απουσία προστατευτικών οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να παραγγείλουν ειδικά κράνη στις αποχρώσεις του αμαξώματος προκειμένου να μπορούν να αναζητήσουν τα όρια του B95.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024