Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εν αναμονή της εκτέλεσής του άνδρας στο Μιζούρι - Εκκλήσεις για να σωθεί

ΗΠΑ: Εν αναμονή της εκτέλεσής του άνδρας στο Μιζούρι – Εκκλήσεις για να σωθεί

Συνολικά, 24 εκτελέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ το 2023

Ένας Αμερικανός ηλικίας 52 ετών, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία της ξαδέλφης του και του συζύγου της το 2006, αναμένεται να εκτελεστεί σήμερα, Τρίτη, στο Μιζούρι στις κεντρικές ΗΠΑ, παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις για μετατροπή της ποινής του.

Ο Μπράιαν Ντόρσεϊ αναμένεται να εκτελεστεί με τη χορήγηση θανατηφόρου ένεσης το βράδυ, τοπική ώρα. Εάν η εκτέλεση γίνει, θα πρόκειται για την πρώτη από την αρχή του έτους στο Μιζούρι και την πέμπτη στις ΗΠΑ, πέραν εκείνης που ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή στις 28 Φεβρουαρίου στο Άινταχο, καθώς δεν μπόρεσαν να χορηγήσουν στον καταδικασθέντα το θανατηφόρο διάλυμα εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Ο Ντόρσεϊ δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία με πυροβόλο όπλο στο κρεβάτι τους, στις 23 Δεκεμβρίου του 2006, της ξαδέλφης του Σάρα Μπόνι και του συζύγου της Μπεν Μπόνι, οι οποίοι τον φιλοξενούσαν εκείνο το βράδυ, αφότου τον είχαν πάρει από το σπίτι του, όπου δύο διακινητές ναρκωτικών είχαν πάει να του ζητήσουν χρήματα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η κόρη του ζευγαριού, ηλικίας 4 ετών, βρέθηκε σώα και αβλαβής.

Ζητούν να μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια κάθειρξη

Στην προσφυγή του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου με αίτημα την αναστολή της εκτέλεσής του και την επανεξέταση της ποινής, οι δικηγόροι του επισημαίνουν ότι πρόκειται για «μια σπάνια περίπτωση, κατά την οποία ένας άνθρωπος εν αναμονή της επικείμενης εκτέλεσής του έχει πλήρως μετανοήσει» και ότι ενήργησε υπό την «επήρεια μιας ψύχωσης που προκάλεσαν τα ναρκωτικά».

Υπογραμμίζουν ότι το αίτημα υπέγραψαν περισσότεροι από 70 σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής του, που ζητούν η ποινή αυτού του «κρατούμενου-προτύπου» να μετατραπεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ένας πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μιζούρι, ο Μάικλ Γουόλφ, όπως επίσης και πέντε ένορκοι στη δίκη του Μπράιαν Ντόρσεϊ ζήτησαν επίσης την επιεική μεταχείριση του κρατουμένου.

Συνολικά, 24 εκτελέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ το 2023, όλες με τη χορήγηση θανατηφόρας ένεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024