Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούνακ: Ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σοκαρισμένο από τον θάνατο των τριών Βρετανών

Σούνακ: Ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σοκαρισμένο από τον θάνατο των τριών Βρετανών

Ο Ρίσι Σούνακ εξέφρασε τον πόνο του τόσο προς τους Ισραηλινούς, όσο και προς τους Παλαιστίνιους ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου.

Έξι μήνες μετά την 7η Οκτωβρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ λέει ότι ο «τρομερός πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς πρέπει να τελειώσει». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ λέει ότι ο «τρομερός» πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς «πρέπει να τελειώσε», έξι μήνες μετά την επίθεση-σοκ της τρομοκρατικής ομάδας που ξεκίνησε τις μάχες.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να νικήσει την απειλή των τρομοκρατών της Χαμάς και να υπερασπιστεί την ασφάλειά του. Αλλά ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σοκαρισμένο από την αιματοχυσία», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Αυτή η τρομερή σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί. Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν. Η βοήθεια – την οποία προσπαθούμε με κάθε τρόπο να παραδώσουμε από ξηράς, αέρος και θαλάσσης – πρέπει να εισρεύσει», προσθέτει.

Οι σχέσεις Μ.Βρετανίας και Ισραήλ χειροτέρεψαν μετά την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις βρετανοί.

Να σταματήσουν οι μάχες και οι απώλειες ζωών, ευχήθηκε ο Ρίσι Σούνακ.

«Σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από το τρομοκρατικό έγκλημα της 7ης Οκτωβρίου – την πιο φρικτή επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ, τη χειρότερη απώλεια εβραϊκής ζωής από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει ο Σουνάκ.

«Έξι μήνες αργότερα, οι ισραηλινές πληγές δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Οι οικογένειες εξακολουθούν να θρηνούν και οι όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς». Ο Σουνάκ λέει ότι τα παιδιά της Γάζας χρειάζονταν άμεσα μια «ανθρωπιστική παύση, που θα οδηγούσε σε μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη κατάπαυση του πυρός». «Αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να βγουν οι όμηροι και να εισέλθει βοήθεια, και να σταματήσουν οι μάχες και οι απώλειες ζωών» πρόσθεσε.

Τόσο ο Ρίσι Σούνακ, όσο και ο Κιερ Στάρμερ στηρίζουν από την πρώτη στιγμή την ισραηλινή επίθεση, όμως μετά τη δολοφονία των 3 βρετανών από τους 7 εργαζόμενους στην World Central Kitchen, η κοινή γνώμη της Μ. Βρετανίας έχει θυμώσει, με το Ισραήλ αλλά και τους πολιτικούς του. Ενώ ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει διερεύνηση του συμβάντος.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024