Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Κομισιόν ζητά διεξοδική έρευνα για το χτύπημα που σκότωσε 7 εργαζόμενους σε αμερικανική ΜΚΟ

Γάζα: Η Κομισιόν ζητά διεξοδική έρευνα για το χτύπημα που σκότωσε 7 εργαζόμενους σε αμερικανική ΜΚΟ

Καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και ζητά απαντήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε διεξοδική έρευνα για την ισραηλινή επίθεση που σκότωσε επτά εργαζόμενους της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «World Central Kitchen» στην Γάζα.

«Θρηνούμε με τις οικογένειες και τους φίλους των εργαζομένων ανθρωπιστικής βοήθειας της World Central Kitchen που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα. Οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα πρέπει πάντα να προστατεύονται, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ζητούμε διεξοδική έρευνα γι’ αυτήν την τραγωδία», αναφέρει με ανάρτησή της στο X η Κομισιόν.

Ζητά «ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Αποτίω φόρο τιμής στους εργαζόμενους της World Central Kitchen που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα. Η World Central Kitchen είναι ένας κρίσιμος εταίρος για την ανακούφιση του πόνου του λαού της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της διοχέτευσης τροφίμων μέσω του Θαλάσσιου Διαδρόμου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους».

«Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός, πλήρη ανθρωπιστική πρόσβαση και ενισχυμένη προστασία των αμάχων, πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως»

O εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, εξήγησε κατά τη διάρκεια της σημερινής (2/4) ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η ΕΕ ζητά διεξοδική έρευνα «για να έχει ξεκάθαρη εικόνα τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος».

Υπογράμμισε την «καταδίκη» της ΕΕ για την επίθεση αυτή στους εργαζομένους ανθρωπιστικής βοήθειας και επισήμανε την ανάγκη σεβασμού στο ανθρωπιστικό δίκαιο, χαρακτηρίζοντας «τραγικό γεγονός» την επίθεση στους εργαζόμενους την ώρα του καθήκοντος, ενώ βοηθούσαν τους ανθρώπους που υποφέρουν στη Γάζα, και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη θα πρέπει να διερευνηθούν και να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλμ δήλωσε ότι καταδικάζει την επίθεση αυτή και ζητά την έναρξη έρευνας. «Παρόλα τα αιτήματα για την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνεχίζουμε να βλέπουμε αθώους να σκοτώνονται», σημείωσε.

O Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι «αυτό δείχνει πως το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός, πλήρη ανθρωπιστική πρόσβαση και ενισχυμένη προστασία των αμάχων, πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024