Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Υπουργικό έτεκεν bonus για Δημόσιο, ο υφυπουργός εξόργισε με την «τίκτουσα γυνή», για το Μάτι ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

Το Υπουργικό έτεκεν bonus για Δημόσιο, ο υφυπουργός εξόργισε με την «τίκτουσα γυνή», για το Μάτι ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

Δεν δείχνουν ενσυναίσθηση για αυτά που η κοινωνία θρηνεί, δεν έχουν αίσθηση πόσο ακριβή είναι η ζωή, ζουν με την ψευδαίσθηση ότι το 41% αρκεί.

Ενσυναίσθηση

Οφείλω να το ομολογήσω. Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση είναι το περίσσευμα … ενσυναίσθησης που διαθέτει! Και δεν είναι ένα τυχαίο πλεονέκτημα. Είναι πολύ σπουδαίο. Το οποίο ενισχύθηκε μετά από τον περασμένο Ιούνιο. Βλέπετε το 41% έδωσε έναν αέρα στην κυβερνητική ενσυναίσθηση. Και πρώτος διδάξας φυσικά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη και τώρα που αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα, ακόμη και τώρα το 41% του Ιουνίου χτυπάει σαν καμπανάκι!

Διαγωνισμός

Πριν από λίγες ημέρες ήταν η δημοσιογράφος κυρία Βίκυ Φλέσσα με εκείνη την απερίγραπτη δήλωση της για τα Τέμπη, αντιγράφοντας την λογική του εκδημήσαντος εις Κύριον, Θεόδωρου Πάγκαλου. Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και την συναγωνίζεται σε … ενσυναίσθηση ο ψυχίατρος και υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος! Στο τέλος θα αναγκαστώ να κάνω «διαγωνισμό ενσυναίσθησης» έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα….

Το θηλυκό τίκτει

Ο κ. Βαρτζόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στο «livemedia» ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της γυναικοκτονίας είπε μεταξύ των άλλων ότι «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή εμβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens»! Βέβαια το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου «παίζει χαμηλά τη μπαλίτσα». Κι είναι λογικό! Όμως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!

Κι άλλη «νάρκη»

Με ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης τόνισε, «Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση». Και ζήτησε την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος με νεότερη δήλωση επιχείρησε να ανασκευάσει, αλλά νομίζω χωρίς αποτέλεσμα. Μία ακόμη «νάρκη» έσκασε. Το αποτέλεσμα θα φανεί στις επόμενες ημέρες….

Φίλος (;) του κ. Αντώνη Σαμαρά

Να σας υπενθυμίσω πάντως πως ο κ. Βαρτζόπουλος αρχικά σταδιοδρόμησε πολιτικά ως «φίλος Αντώνη Σαμαρά» – έτσι βρέθηκε στο προσκήνιο – και θεσσαλονικάρχης του πρώην πρωθυπουργού. Μετά με «εσωτερική μεταγραφή» πέρασε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη. Και ήταν μεταξύ των βουλευτών που ψήφισε και το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Νομίζω πως αν χαιρετιούνται με τον κ. Σαμαρά, αυτό συμβαίνει από το απέναντι πεζοδρόμιο….

Συνεργασία

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών οι «συνήθεις ύποπτοι» της Κουμουνδούρου, οι κκ Χρήστος Σπίρτζης – εν αναμονή βουλευτής! – και ο κ. Αντώνης Κοτσακάς, καταμεσής της προεκλογική περιόδου, θυμήθηκαν ότι πρέπει να ανοίξουν το θέμα της συνεργασίας των δύο βασικών κομμάτων της κεντροαριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑλ. Είναι ακριβώς η στιγμή που καταγράφεται η δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Κάτι το οποίο βεβαίως και δεν συζητείται στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Τώρα, να εξηγούμαστε!

Μέτωπο…

Την ευκαιρία την άρπαξε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και χθες δήλωσε μεταξύ των άλλων, προκειμένου να απευθυνθεί στην κατηγορία των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς που επιθυμούν τη συνεργασία των δύο κομμάτων, πως αν πάρει ισχυρό ποσοστό στις ευρωεκλογές ο ίδιος θα πάρει τη πρωτοβουλία να συγκροτηθεί «προοδευτικό μέτωπο» για να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα! Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έκρινε σκόπιμο στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, όταν υπήρχε η απλή αναλογική και ο κ. Αλέξης Τσίπρας του έτεινε το χέρι της κυβερνητικής συνεργασίας. Το ανακάλυψε όψιμα. Αλλά προφανώς και δικαιολογείται, δεν υπάρχει αμφιβολία….

Ο κ. Χάρης Δούκας

Χθες όμως προέκυψε θέμα με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», ο κ. Δούκας ακύρωσε εκδήλωση που θα γινόταν στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, διότι του ασκήθηκαν πιέσεις από την Περιφέρεια Αττικής. Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα δεν είναι μικρό για την ως τώρα πολιτεία του κ. Δούκα. Επίσης δεν είδα καμία ανάρτηση στην σελίδα της, στο fb, της κυρίας Μαρίας Καρυστιανού, που θα ήταν και η ομιλήτρια!

Υπόσχεση

Αργότερα ο δήμαρχος Αθηναίων έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε πως η εκδήλωση αναβλήθηκε και δεν ακυρώθηκε. Κι αναβολή της οφείλεται στο γεγονός ότι συνέπιπτε με την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και των δημοσιογράφων. Κι ως εκ τούτου δεν θα επέτρεπε την συμμετοχή κόσμου, αλλά και προβολής. Και υπόσχεται ότι η εκδήλωση θα γίνει σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα! Και μετά την ανακοίνωση δεν είδα καμία αντίδραση της κυρίας Καρυστιανού. Εγώ ως άνθρωπος καλής θέλησης και με θετική σκέψη κρατώ την υπόσχεση του κ. Δούκα για το συντομότερο δυνατό! Αυτά….

Κουρνιαχτός

Δεν ξέρω αν προσέξατε – που το προσέξατε είμαι βέβαιη – το κουρνιαχτό που σηκώθηκε, από κυβερνητικής πλευρά να εξηγούμαι, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το Μάτι. Εκαναν δήλωση τουλάχιστον τρεις υπουργοί κατά της απόφασης – κι ο ένας εξ αυτών την απέδωσε στον ποινικό κώδικα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ – και βεβαίως παρενέβη και ο Αρειος Πάγος. Εν πάση περιπτώσει η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Εφετείο και θα επανεκδικαστεί. Είναι προφανές ότι η υπουργική σπουδή οφείλεται στην προσπάθεια να απαλύνουν τις κυβερνητικές ευθύνες του εγκλήματος των Τεμπών, πρωτίστως. Και ακολούθως να υπενθυμίσουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι χάθηκαν στα χρόνια που κυβέρνηση ήταν ο «τρισκατάρατος» ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι δεν παίζονται, σας λέω….

Και bonus

Θα προσέξατε επίσης ότι το υπουργικό συμβούλιο «έβγαλε φραγκάκια» για να τα δώσει λέει ως bonus στους δημοσίους υπαλλήλους, στην διαδικασία της αξιολόγησης τους. Και βεβαίως ποιος θα είναι υπεύθυνος για την έγκριση; Μα φυσικά οι διευθυντές. Πολύ ωραία! Εδώ προκύπτουν πολλά θέματα, που άπτονται πρωτίστως του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όχι μόνο. Αυτό συμβαίνει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Τι κάνει νιάου – νιάου και δεν είναι σκύλος; Κι ήταν εύλογη η απάντηση του κ. Κασσελάκη πως «αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού»!

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024