Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσους σεξουαλικούς παρτενέρ αλλάζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους; - Παγκόσμια έρευνα δίνει τον μέσο όρο

Πόσους σεξουαλικούς παρτενέρ αλλάζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους; – Παγκόσμια έρευνα δίνει τον μέσο όρο

Οι χώρες όπου οι πολίτες έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο σεξουαλικών συντρόφων και οι χώρες με τους λιγότερους - Δείτε τη λίστα, σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Οι σεξουαλικοί σύντροφοι στη ζωή ενός ανθρώπου πάνε και έρχονται. Αν κάνουμε σύγκριση μεταξύ των σεξουαλικών συνηθειών των ανθρώπων ανά τον κόσμο σε ορισμένες περιπτώσεις μιλάμε για περισσότερους και σε άλλες για λιγότερους. Έρευνα του World Population Review όμως έρχεται να «μιλήσει» με αριθμούς για τον μέσο όρο των σεξουαλικών συντρόφων των ανθρώπων ανά τις χώρες του κόσμου. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Η λίστα που ακολουθεί αφορά τον μέσο όρο σεξουαλικών παρτενέρ ανά χώρα παγκοσμίως για το 2024

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, ο παγκόσμιος μέσος όρος σεξουαλικών συντρόφων που περνούν από τη ζωή των ανθρώπων ανέρχεται στους 9. Ο αριθμός αυτός όμως μπορεί να διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα, καθώς οι κοινωνικές συμβάσεις συχνά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των ατόμων με τους οποίους κάποιος μπορεί να συνευρεθεί σεξουαλικά.

Οι 10 χώρες με τον υψηλότερο μέσο όρο σεξουαλικών συντρόφων

Η χώρα που κατέχει την πρώτη θέση στον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η Τουρκία, καθώς ο μέσος όρος ανέρχεται σε 14,5. Ειδικότερα, οι Τούρκοι πολίτες αναφέρουν ότι έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο σεξουαλικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ο μέσος άνθρωπος δηλαδή στην Τουρκία έχει 14 σεξουαλικούς συντρόφους.

Ακολουθούν οι κάτοικοι της Ισλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας ισχυρίζονται 13 ή περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, κατά μέσο όρο.

Περίπου 12 σεξουαλικούς συντρόφους κατά μέσο όρο αναφέρουν πως έχουν οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής, οι Φινλανδοί και οι Νορβηγοί.

Ενώ την 10άδα ολοκληρώνουν οι Ιταλοί, οι Σουηδοί και οι Ελβετοί με σχεδόν 11 σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ποιοι έχουν τους λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους;

Υπάρχουν επίσης χώρες στις οποίες οι άνθρωποι τείνουν να έχουν πολύ λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό συνήθως οφείλεται σε κοινωνικές ή πολιτισμικές προτιμήσεις για αποχή από το σεξ πριν τον γάμο.

Στην Ινδία, όπου πολλοί άνθρωποι ακολουθούν αυστηρούς κανόνες για τον γάμο, ο μέσος άνθρωπος έχει 3 σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αντίστοιχα, οι άνθρωποι που ζουν στο Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ και την Κίνα τείνουν να έχουν λιγότερους από 4 σεξουαλικούς παρτενέρ.

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Η Ελλάδα μένει εκτός 10άδας, αλλά δεν βρίσκεται πολύ μακριά καθώς μπαίνει στην 15η θέση της λίστας με έναν μέσο όρο στο 10,6. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι Έλληνες συνευρίσκονται ερωτικά με περίπου 10 προς 11 παρτενέρ κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους έχει κάποιος από τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν από 10 έως 11 σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός διαφέρει αρκετά από πολιτεία σε πολιτεία, με βάση τις κοινωνικές συμβάσεις που υιοθετεί κάθε Πολιτεία και, πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Λουιζιάνα αναφέρουν κατά μέσο όρο 15,7 σεξουαλικούς συντρόφους. Συγκριτικά, οι κάτοικοι της Γιούτα, το 62% των οποίων ανήκουν στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, αναφέρουν κατά μέσο όρο 2,6 σεξουαλικούς συντρόφους.

Η ηλικία στην οποία κάποιος χάνει την παρθενιά του μπορεί επίσης να επηρεάσει τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχει. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την παρθενία τους σε ηλικία περίπου 17 ετών.

Αναυτικά η λίστα με τα αποτελέσματα της έρευνας του World Population Review

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024